Tak velký zápřah jihočeská záchranka během jednoho prázdninového odpoledne už dlouho nezažila. Sanitky i vrtulník zasahovaly v pondělí hned u tří nehod s velkým počtem zraněných. Naštěstí ani v jednom případě nenastala smrt. Účastníci nehody utrpěli středně těžká či lehčí zranění.

Hodinu po poledni spěchaly dvě posádky a vrtulník záchranné služby k obci Velká u Milevska. Auto tu narazilo do betonového mostku. Mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková sdělila, že se tu zranily žena a dvě děti. "Šestnáctiletá dívka byla s pohmožděninami obličeje, břicha a zad letecky transportována do českobudějovické nemocnice. Osmatřicetiletá žena se zhmožděným hrudníkem a pětiletá dívka s odřeninami byly převezeny na úrazovou ambulaci do téže nemocnice," řekla Petra Kafková.

Ani ne za hodinu vyjížděly tři posádky záchranářů k dopravní nehodě u Nové Hospody - Sedlce. Počet zraněných tu byl ještě vyšší - čtyři. Srazila se tu dvě osobní auta. Čtyřiasedmdesátiletá žena, jednadvacetiletý muž, osmnáctiletá dívka a dvanáctiletý chlapec utrpěli zhmoždění různých částí těla. K ošetření je sanitky dovezly do českobudějovické nemocnice.

Do třetice všeho zlého přišla dopravní nehoda mezi Lišovem a Štěpánovicemi, kde se také střetla dvě auta. POčet zraněných vyskočil na pět. Tři posádky záchranářů a vrtulník měly napilno. Všichni zranění byli muži ve věku 57, 34, 21, 18 a 15 let. "Nikdo nebyl ohrožen na životě, zranění byla středně závažná. Jednalo se o poranění hlavy, tržné rány či zlomeninu nohy. Po ošetření na místě jsme pacienty odvezli do českobudějovické nemocnice," sdělila Petra Kafková.

Záchranáři vyzývají řidiče, aby v posledních dnech prázdnin dbali zvýšené pozornosti na svých cestách.