Krátce před půl dvanáctou v noci přijal operační důstojník oznámení o dopravní nehodě na silnici III/14311 u obce Nová Ves směrem na České Chalupy na Českokrumlovsku. Sdělila to policejní mluvčí Lenka Pokorná.

"Na policii tuto událost oznámila náhodná chodkyně, která si všimla, že u silnice leží havarovaný malý motocykl babeta a vedle něj muž, který nejeví známky života," uvedla Lenka Pokorná.

Na místo byla okamžitě vyslána hlídka českokrumlovských dopravních policistů. "Šetření na místě ukázalo, že zemřelým je třiašedesátiletý muž z Českobudějovicka," doplnila.

Z dosavadníhovyšetřování dle jejích slov vyplývá, že muž pravděpodobně řídil malý motocykl bez přilby. "Při své noční jízdě z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do plotu. Svým zraněním na místě podlehl," dodala Lenka Pokorná.

U Dolního Dvořiště se střetla dvě osobní auta. Řidič jednoho z nich na místě zemřel.
Nehoda u Dolního Dvořiště již má dvě oběti



Přesná příčina a okolnosti tragické události jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Policisté uvítají jakékoliv další informace, které by přispěly k objasnění všech skutečností uvedené dopravní události. Případní svědci se mohou přihlásit na služebně v budově Územního odboru policie Český Krumlov v Tovární ulici, na telefonním čísle 974 232 250, případně na tísňové lince 158.

Je to další tragická nehoda v krátké době na Českokrumlovsku. V závěru května si u Dolního Dvořiště střet dvou aut vyžádal dva lidské životy.

Na jihočeských silnicích se jedná o osmnáctou oběť dopravních nehod.

Ve čtvrtek večer se stala u Dolního Poříčí na Strakonicku tragická dopravní nehoda, při které zemřel řidič osobního vozidla tovární značky VW Golf.  Foto: Policie ČR
Auto po nárazu do svodidel zachvátil požár a řidič uhořel