Podle krajské policejní mluvčí Lenky Krausové letošní statistiky evidují již 27 obětí havárií na silnicích. Vloni na jihočeských silnicích vyhaslo za prvních sedm měsíců roku 28 životů.

V sobotu před půlnocí u Kožlí havarovalo osobní auto, ve kterém cestovali čtyři lidé. Jeden spolujezdec na místě zemřel. Ostatní s těžkými zraněními odvezla záchranka.
U Kožlí v noci havarovalo auto, spolujezdec zemřel

Poslední letošní tragická nehoda se udála na silnici mezi Ledenicemi a Srubcem v neděli v podvečer. Střetly se vozy značek Citroën a Volvo, v nichž jely tři osoby. Podle dosavadního šetření by měl být viníkem řidič citroënu. „Podle informací z místa nehody měl řidič citroënu dostat při průjezdu zatáčkou smyk a došlo ke střetu,“ uvedla k havárii Lenka Krausová.

V neděli 6. srpna došlo u Ledenic na Českobudějovicku k smrtelné dopravní nehodě.
U Ledenic při střetu dvou aut zemřel řidič

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petry Kafkové došlo u nejvážněji zraněného účastníka k selhání základních životních funkcí a na místě ho oživovali svědci nehody. Zdravotníci navázali na jejich snahu, ale muž krátce po převozu do nemocnice zemřel. Muž a žena z druhého vozidla s těžkými a středně těžkými zraněními zůstávají v českobudějovické nemocnici.

Ve čtvrtek večer se stala u Dolního Poříčí na Strakonicku tragická dopravní nehoda, při které zemřel řidič osobního vozidla tovární značky VW Golf.  Foto: Policie ČR
Auto po nárazu do svodidel zachvátil požár a řidič uhořel