Ačkoli řidič bílého auta po kolizi se čtrnáctiletým chlapcem, kterého autem zachytil, mluvil, z místa pak odjel a nehodu nenahlásil. Přesto se do vyšetřování dostala a policisté nyní žádají případné svědky, aby o jim pomohli.

"Žádáme veřejnost o pomoc a spolupráci při šetření dopravní události, ke které došlo v době krátce po sedmé hodině ranní pondělí dne 31. října v obci Roudná. Čtrnáctiletý chlapec, přecházející v blízkosti vlakového nádraží komunikaci I/3, byl zachycen blíže neurčeným automobilem bílé barvy, který k místu střetu přijížděl ve směru od Tábora. Chlapec po nárazu upadl na silnici. Řidič vozu po kolizi zastavil a vystoupil. Chlapec se po krátké komunikaci s řidičem zvedl a odběhl z místa střetu ve směru k vlakovému nádraží. Řidič následně z místa odjel, zřejmě ve směru na Soběslav. Událost policii neoznámil," upřesňuje průběh mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek.

K objektivnímu posouzení všech skutečností by se jim měli přihlásit všichni řidiči, kteří v uvedenou dobu místem projížděli a nehody si všimli. Volat  je možné na číslo 974 238 250 či 158, případně dojít na služebnu dopravních policistů v budově u kruhové křižovatky na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře. Předem děkují všem, kteří poskytnou informace, jež by je doveli k muži s plnovousem, silnější, asi 180 cm vysoké postavy, na hlavně v té době měl černou čepici a na sobě hnědou kombinézu.