PÁTEK 18. LISTOPADU

*18 hodin, Mladá Vožice
Povídat o své pouti z Čech až k Atlantiku, při níž ušel 4000 kilometrů, přijede do zasedací síně městského úřadu pedagog Lukáš Hilman.

*19 hodin, Planá nad Lužnicí
Plánský pěvecký sbor Harmonie pozval sousední Táborský chrámový sbor a sezimovoústecké Nokturno ke společnému večeru. Slyšet je můžete ve společenském domě, kam je vstup sto korun. 


SOBOTA 19. LISTOPADU

* 7.30 hodin, Tábor
Celostátní setkání sběratelů se dnes koná v klubovně Domu armády ČR v Kyjevské ulici. Na programu bude prodej novinek a výměna pohlednic odznaků, etiket, bankovek, modelů, militárií a dalšího sběratelského materiálu. Setkání potrvá do 10.30 hodin.

* 9 hodin, Soběslav
V kulturním domě dnes končí třídenní veletrh kreativního tvoření, přehlídek nápadů pro děti i dospělé, dětských dílniček a workshopů. Téma veletrhu je zima a vánoce a navštívit ho můžete od 9 hodin do 18 hodin.

* 10 hodin, Bechyně
Divadlo U plotny zahraje dětem představení Kvak a Žbluňk. Co je nejcennější? Přeci věrný kamarád. Poetický příběh o nerozlučném přátelství žabáka a ropušáka začíná v 10 hodin v malém sále kulturního domu. Vstupné je 40 Kč.

* 15 hodin, Želeč
Společnost I MY pořádá tradiční benefiční maškarní tancovačku pro celé rodiny, tentokrát ve stylu princezny a rytíři. Převleky jsou vítány u malých i velkých. Moderovat a zábavné hry tvořit budou již tradičně Richard a Dan, k dobré pohodě zahraje kapela Mex Wave. Po celou dobu akce vás čekají hry, tancování, dobré jídlo, nebude chybět dražba dortů a bazárek, do kterého můžete přinést jednu až dvě kvalitní věci, které se vám už nehodí, ale jinde potěší. Tancovačka se koná v sále restaurace Na Staré a vstupné činí pro dospělé 80 Kč, děti zaplatí 50 Kč. Výtěžek pomůže zajistit chod organizace, která poskytuje služby pro děti s postižením a jejich rodiny.

* 13.30 hodin, Oldřichov
Sbor dobrovolných hasičů Oldřichov zve všechny příznivce heligonek do kulturního domu, kde se koná tradiční podzimní setkání heligonkářů. Vyhrávat začnou ve 13.30 hodin.

* 14 hodin, Tábor
Pro zájemce o historii je připravena další vlastivědná procházka. Tentokrát se sobotníci podívají do útrob Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy v Táboře na Masarykově náměstí, která v letošním roce slaví 150. výročí od svého založení. V úvodu se návštěvníci dozvědí, jak se proměňoval prostor před zemědělskou školou a kde se nacházela původní budova. Poté se přesunou dovnitř, kde výklad po Jitce a Lence Vandrovcových převezmou pedagožky zdejší školy Jindřiška Bumerlová a Iva Petrová. Program pro děti připravila Kateřina Nimrichtrová ve spolupráci s Jindřiškou Bumerlovou. Sraz účastníků je ve 14 hodin před školou na Masarykově náměstí.

* 17 hodin, Tábor
Divadelní večírek plný hudby a bezbřehé zábavy nabízí noc divadel, která se dnes uskuteční v prostorách budovy Divadla Oskara Nedbala. Přijďte poznat zákoutí, kam se běžně nedostanete, prožít atmosféru divadelního jeviště a okusit kouzlo pomíjivosti jevištního umění. Řada místních kreativních lidí se s vámi podělí o svůj talent. V době od 17 do 24 hodin se tak můžete těšit na koncerty, divadla, výstavy i komentovanou prohlídku s Oskárkem. Po celý večírek bude otevřena divadelní kavárna. Vstup je volný.