Ve středu se od 17 hodin koná na zahradě táborské Střelnice pozvánka na letošní Táborské slavnosti (konají se od 11. do 13. září). Zahraje Swing Band Tábor.

Strakoničtí mohou pomoci místnímu psímu útulku i zcela netradičně. A nepotřebují k tomu žádné finance na materiální pomoc a ani si psa nemusí brát domů. Mohou přispět venčením svěřenců útulku. Tato venčící návštěva se uskuteční ve středu. Sraz je v 15.30 hodin na místě.

Od středy rozkvetou interiéry hradu Rožmberk množstvím umně svázaných květů. Na hlavní prohlídkové trase začne již 9. ročník floristické přehlídky „Sedmero ročních dob" s podtitulem svátky a obyčeje v dobách dávno minulých. Květinová aranžmá provedou návštěvníky celým rokem od jara až do zimy.

Písecký spisovatel a bývalý kriminalista Ladislav Beran vydal novou knihu. Jmenuje se Písecká četnická pátračka a na trh bude slavnostně uvedena ve čtvrtek v 16 hodin v knihkupectví Elim v Písku.

Na českobudějovickém výstavišti začne ve čtvrtek mezinárodní výstava Země živitelka, která potrvá až do 1. září. Nebude na ní chybět bohatý doprovodný program.

Také ve čtvrtek v 11 hodin Prachatičtí symbolicky převezmou klíče od nového Sběrného dvora kompostárny v Krumlovské ulici. Zkušební provoz zahájí od září. Prachatičtí konečně dostanou možnost třídit bioodpady.

V pátek se koná v Plané nad Lužnicí 25. ročník letního běhu na lyžích. Hned poté následuje tenisový turnaj Planá HS OPEN. Akce začíná v 8.45 od restaurace Zátiší.

V sobotu od 9 hodin se na pískovně ve Veselí nad Lužnicí uskuteční turnaj v přetahování lanem Košťálníci vs. Chramošťáci.

Týž den se na zahradě táborské Střelnice koná takzvaný Střelácký čaj po 53 letech. Akce začíná od 17 hodin.

Od 18 hodin pořádají světelný průvod v Žíšově u Veselí nad Lužnicí. V hospodě Na Kopečku se budou opékat uzeniny a také vlastnoručně vyrábět lucerny.

Od 20 hodin se na hradu Šelmberk u Mladé Vožice mohou lidé zúčastnit Netopýří noci. Budou se zde odchytávat a sledovat netopýři.

Hradozámeckou noc mohou zažít návštěvníci v sobotu na hradě Rožmberk a v klášteře Zlatá Koruna. Na Rožmberku se budou noční prohlídky konat od 19 do 22 hodin. Ve Zlaté Koruně začnou ve 20.30 hodin.

Tajuplný park je název akce Město dětem, na které se malí Jindřichohradečáci mohou v sobotu rozloučit s prázdninami. Program, který ve spolupráci s radnicí připravili zástupci řady hradeckých organizací, začíná v městském parku ve 13 hodin.

Loučit s létem se budou děti také v neděli, a to na Sokolské plovárně v Táboře od 19 hodin. Akce Jordánská bludička se skládá z lampiónového průvodu pro děti zakončeného na Sokolské plovárně. Odchod průvodu je z náměstí TGM.