Tábor si loni vybrala prestižní washingtonská umělecká agentura Classical Movements pro projekt Prague Summer Nights, který se soustřeďuje na Mozartovu hudbu. Ikona americké opery Sherill Milnes, jenž se více než 650krát objevil v Metropolitní opeře a měl představení v nejproslulejších hudebních destinacích na světě, uvedl:
„Jsem šťastný, že se vracím do tak krásných míst jako je Praha a Tábor. Je vzrušující být zpět tentokrát v debutu režiséra scénáře pro Figarovu svatbu jako součást programu Prague Summer Nights. Těším se na spolupráci se skvělými mladými umělci.“

Divákům v Táboře věnují celkem tři představení. Dvě se konají v táborském divadle, a to v úterý 20. června a ve čtvrtek 22. června od 19 hodin. Na úterním symfonickém koncertu pod vedením ředitele festivalu Johna Nardollila (na snímku) vystoupí kromě mladých talentů jako host vynikající klarinetista Berlínské filharmonie Walter Seyfarth. Při písňovém a operním koncertě uslyší díla z repertoáru Oskara Nedbala, Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Johannese Brahmse, Ludwiga van Beethovena i Wolfganga Amadea Mozarta. Vstupné je 90 korun, pro předplatitele divadla zdarma. Ve středu 21. června od 19 hodin se soubor představí v gotickém sále historické radnice spolu s hostem Společnosti Oskara Nedbala.

David Peltán