Ve středu dopoledne se prachatický starosta Martin Malý rozloučí s žáky devátých tříd všech prachatických základních škol. Vycházející žáci se svými třídními učiteli a ředitelkami jednotlivých škol navštíví radniční sál, kde jim starosta předá pamětní listy.

Ve středu se u táborského krajského soudu objeví Pavel Záruba, vrah, který v roce 2002 zabil a znásilnil tehdy šestnáctiletou studentku Janu Štěpánkovou. Táborský soud Pavla Zárubu z Protivína poslal na dvacet let do vězení. V žaláři žije už dvanáctým rokem a nyní žádá o obnovu řízení. Líčení začíná v 8.30 hodin.

Kdo si chce užít knihy v noci, neměl by chybět při Noci literatury, kterou si táborská knihovna naplánovala na dobu od 19 do 23 hodin, a to ve středu mezi stromy na náměstí před zemědělskou školou.

Malšice si nechaly zrestaurovat sochu svatého Jana Nepomuckého, ve čtvrtek ji v 18 hodin na náměstí vysvětí táborský farář Michal Pulec.

Od pátku až do neděle si lidé budou moci užít Veselské slavnosti, které nabídnou průřez hudbou, tancem i sportem na vodě i na suchu. V pátek začnou na náměstí TGM v 15.30 hodin.

V pátek si v Soběslavi připomenou 40 let od založení zdejší profesionální výjezdové jednotky hasičů. Setkání začne v 11 hodin.

Koncert skupiny Tři sestry se uskuteční ve strakonickém letním kině v pátek od 18 hodin. Hosty na turné budou E!E, DOCTOR P.P., DE BILL HEADS A MZH.

V pátek a sobotu se v Nové Bystřici v městském parku uskuteční již osmý ročník letního kulturního festivalu Novobystřické jahodobraní. V pátek se mohou návštěvníci těšit na řadu koncertů, v sobotu pak na soutěže, muziku i divadelní představení. Navíc bude slavnostně otevřeno nové Muzeum historických vozidel v Nové Bystřici.

Muzeum Památníku Jana Žižky z Trocnova nabídne návštěvníkům od soboty zcela novou muzejní expozici věnovanou Janu Žižkovi a husitství, která nahradí původní z poloviny sedmdesátých let dvacátého století. Expozice věnovaná osobnosti Jana Žižky přinese zcela nové informace o dějinném významu tohoto husitského vojevůdce, jenž se mezi lidmi stále těší značné popularitě. Na její přípravě se podílel známý český historik a profesor Petr Čornej a mnoho dalších významných institucí.

V neděli na hladinu Knížecího rybníka v Táboře vyjedou dračí lodě. Oblíbený závod dvacetičlenných posádek má start v 10 hodin.