Noc divadel poskytla návštěvníkům možnost poznat divadlo i z jiného pohledu, než je běžně zvykem. A přilákala jich opravdu hodně. Patřili k nim i táborský učitel tělocviku Petr Pavliš se svou dcerou Lucií.

„Chtěli jsme se sem podívat právě takhle pozdě večer. Nejvíc nás lákalo poznat zákulisí, především spojené pódium. Chtěl jsem to hlavně ukázat své dceři, je to totiž takový táborský unikát, jedno pódium pro dvě hlediště. Sám to znám z doby, kdy jsem ochotničil," vysvětlil Petr Pavliš.

Martina Slacha z Tábora přilákalo kromě možnosti prohlédnout si zákulisí ještě něco jiného. „Důvodem mé návštěvy byla snaha seznámit se s dramaturgií dnešního večera. Do divadla totiž nastoupil nový dramaturg, tak jsem zvědavý na to, jak celý večer pojal. A jinak mne rozhodně zajímají koncerty, které jsou na dnešní večer přichystány. Velmi se těším na Teatro Rajdo a jejich hudební dramatizaci Erbenovy Kytice, a také na vystoupení kapely Katastr," uvedl Martin Slach.

Eva Korbelová, která na Noc divadel dorazila s dětmi, si nejvíc pochvalovala možnost vidět i to, co není běžně zvykem. „Zákulisí divadla bylo skvělé. Jinak nás nejvíc zaujal strop v malém sále, ten jsme viděli opravdu hodně zblízka," vysvětlila Eva Korbelová.