SOBOTA

* 10 hodin, Bechyně
Divadélko máma a táta zahraje od 10 hodin v malém sále kulturního domu představení Čarodějnice Josefínka. Je o tom, jak malá čarodějnička se již pět set let těší, že poletí s ostatními čarodějnicemi na velkej čarodějnickej rej. Jaké útrapy jí při tom čekají, uvidí děti v pohádce. Vstupné je 40 Kč. Před pohádkou ale mohou děti ještě navštívit výtvarnou dílnu v RC Hrošík, která začne v 9 hodin.

* 13 hodin, Čekanice
Již šestý ročník blanicko -čekanického masopustu se vydá ve 13 hodin na svou trasu od restaurace U Žida. Průvod potkáte v ulicích Harantova, Kaplířova, Thurnova, Blanická, Mládeže, poté se vrátí zpět do Harantovy ulice a dále bude pokračovat ulicemi Průběžná, Zahradní, U školky, Pionýrů a konečná bude v restauraci Na pěkné vyhlídce. Zde se nejdříve od 15 hodin vydovádí děti na maškarním karnevalu a ve 20 hodin začne masopustní zábava pro dospělé.

* 14 hodin, Komárov
Obec Komárov zve všechny děti na maškarní karneval, který je pro ně připraven v od 14 hodin v kulturním domě. Ve 20 hodin začne veselení dospělým. Na maškarním plese jim k dobré náladě bude vyhrávat skupina Marathon.

* 14 hodin, Borkovice
Také borkovické děti budou mít dnes svou masopustní zábavu. Od 14 hodin je pro ně v místním pohostinství připraven maškarní karneval.

* 15 hodin, Roudná
Veselá loutková pohádka Jak se Jíra mlynářem stal je určena nejmenším dětem. Je o o zamilovaném vodníkovi a statečném Jírovi, na kterého i knížepán byl krátký. Představení se koná od 15 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

* 20 hodin, Bechyňská Smoleč
Místní sbor dobrovolných hasičů pořádá v kulturním domě tradiční hasičský ples. K tanci i poslechu zahraje kapela Kameňáci, těšit se rovněž můžete na bohatou tombolu.

* 20 hodin, Dražice
TJ Dražice zve na sportovní ples, který začíná ve 20 hodin v kulturním domě. Hrát bude skupina Midi a v programu dále uvidíte předtančení taneční školy Atak, prezentaci hráčů přípravky TJ Dražice, Mexickou vlnu a chybět nebude bohatá tombola. Cena vstupenky je 120 Kč.

* 20 hodin, Klenovice
V místní restauraci se koná taneční zábava. K poslechu a tanci bude hrát hudební skupina H-Band. Již od 10 hodin ale můžete zavítat do restaurace na vepřové hody.

* 20 hodin, Jistebnice
Na rybářský ples musíte vyrazit do Jistebnice. K tanci i poslechu bude hrát kapela Tox, chybět nebude předtančení a bohatá tombola. Za vstup zaplatíte 100 Kč.

NEDĚLE

* 19 hodin, Tábor
Moravské divadlo Olomouc zve na představení Královny. Laskavá komedie se odehrává v lázeňském pokoji, kde se setkávají tři ženy rozdílných názorů, životních osudů i generací. Každá z nich se musí vyrovnat s obtížnou životní situací a učinit zásadní rozhodnutí. A právě humor drží dámy nad vodou v těch nejtěžších chvílích. Představení se koná v Divadle Oskara Nedbala a vstupné činí 290, 260 a 230 Kč.