Která z deseti dívek si nasadí korunku Miss Sezimova Ústí, se ukáže již v sobotu při závěrečném galavečeru v sezimovoústeckém kině Spektrum. Slavnostní večer začíná v 17 hodin, pořadem provede Vladimír Hron a jasno už bude i o Miss Táborského deníku, o níž můžete hlasovat až do pátku.

Mé toulky za zvěří je název výtvarné soutěže pro děti od mateřinek po základní školy, v rámci které děti kreslí své zážitky v přírodě. V pondělí se v Dačicích bude konat vyhlášení nejlepších prací dětí z Dačicka. Ve čtyřech soutěžních kategoriích se zde sešlo 282 výkresů. 
Třicátého května se v rámci Dne české myslivosti uskuteční vyhodnocení okresního kola.

Zítra se veřejnosti otevře nová stálá expozice písecké Sladovny pro děti. Nese název Pilařiště a je inspirována dílem píseckého rodáka Radka Pilaře. Nachází se v rekonstruované středové části Sladovny v Písku. 

Od zítřka začne stavební firma Swietelsky stavební
s. r. o. budovat okružní křižovatku na silnici I/22 a III/13911 (Katovická ulice
u čerpací stanice Benzina) ve Strakonicích. Práce potrvají do 14. června.

Na středu je naplánované další soudní jednání s Milanem Vencourem, který je obžalovaný z vraždy. Před senát Krajského soudu v Táboře se dostaví ve 13 hodin.

Ve středu se také sejdou soběslavští zastupitelé. Rozhodnout mají, zda se bude na náměstí za parkování platit. Veřejné zasedání v malém sále kulturního domu začne v 18 hodin.

Ve čtvrtek bude již popáté 
v Českém Krumlově v kině Luna v 17 hodin slavnostně zahájen Jeden svět, festival dokumentárních filmů o lidských právech, a to promítáním filmu Putinovy „Děti 404" o drsné šikaně mladých lidí 
s homosexuální orientací. 
V sobotu v 19 hodin se bude 
v rámci Jednoho světa v kině Luna promítat film Zatajené dopisy o unikátním výchovném zařízení pro romské děti v Květušíně na Českokrumlovsku.

Ve čtvrtek v novém bechyňském domově seniorů oficiálně odstartují kulturní život. Senioři se nyní dva měsíce s novým bydlením sžívali, nyní se vrátí také ke společenským akcím a setkávání. Odpoledne s muzikou začne ve 14 hodin a seniorům se představí i děti ze školy.
O přípravě projektu lesoparku u největšího sídliště ve městě, stejně jako o chystaných úpravách Bedřichových sadů, kde stojí otáčivé hlediště, se obyvatelé Týna nad Vltavou dozvědí více při veřejném projednávání. Komise rady města pro revitalizaci sídlišť jej svolala na čtvrtek do školní jídelny Základní školy Hlinecká. Jednání, jehož se zúčastní i starosta Milan Šnorek, začne v 19 h.

Která z deseti dívek si nasadí korunku Miss Sezimova Ústí, se ukáže již v sobotu při závěrečném galavečeru v sezimovoústeckém kině Spektrum. Slavnostní večer začíná v 17 hodin, pořadem provede Vladimír Hron a jasno už bude i o Miss Táborského deníku, o níž můžete hlasovat až do pátku.