Druhou otázku vám přineseme v pátečním tištěném vydání. Letos soutěž, kterou společně připravuje Táborský deník a českobudějovická redakce Českého rozhlasu má letos jednu změnu: odpovědi budete posílat elektronicky.

Zatímco v pondělí ve městě skončil desetidenní maraton vážné hudby, již do Soběslavi přiváží Petr Hanzlík, už v sobotu a neděli se lidé sejdou u dechovky. Bývají jich bezmála tři tisíce. Sobota sice opět hrozí přeháňkami, ale na to jsou posluchači už zvyklí. „Mělo by být 23 stupňů, což bude ideální, pokud nebudou padat kroupy. Diváci nám ale nikdy neutečou, jen se schovají. K tomu máme dva velké stany nebo stromy přímo na náměstí,“ říká vedoucí kulturního domu Petr Valeš a věří, že stejně odolní budou diváci i letos.

Ochudili by se o plejádu známých i novějších písniček od celkem 15 kapel a 282 muzikantů.

„Letos jsme pozvali víc moravských dechovek a také jsme trochu zamíchali se skladbou programu. Například pražská Veselka tradičně nezahraje v sobotu jako poslední kapela, ale o něco dřív,“ upozorňuje Petr Valeš s tím že závěr svěří ryze jihočeským muzikantům z Babouků.

Dvoudenní program zcela pro provoz uzavře náměstí Republiky. Návštěvníkům pořadatel k parkování doporučuje místa u koupaliště, zimního stadionu, nádraží nebo u školy. U každé pokladny řidiči získají informace, kde nejlépe auto odstavit.

Vstupné na festival zůstává stejné jako v loňském roce: 200 korun na jeden celý den. Výhodná permanentka na oba dny neexistuje, zájemce mohl padesátikorunu ušetřit lístkem z předprodeje, který skončil ve středu v 16 hodin.

Sobotním programem na náměstí diváky provede Miloň Čepelka s Radkou Macháčkovou, nedělním pak Blanka Tůmová s Kateřinou Hálovou z Českého rozhlasu.

A s českobudějovickou redakcí ČRo jsme pro vás i letos připravili soutěž, jejíž pravidla již každý milovník dechovky zná. Pokud ne, najdete je ve čtvrtečním Deníku kdekoli v kraji.