DNES

*19 hodin, Tábor - Není vám osud týraných a opuštěných zvířat lhostejný? Přijďte na charitativní koncert konaný na jejich podporu a pořádaný Spolkem na ochranu zvířat Tábor. Koná se dnes v sále na Univerzitě v Táboře ve Vančurově ulici. O hudební program se postarají finalista Superstar Michal Foret, Eva Emingerová, Live Music- seskupení za účelem a speciální host Heidi Janků. Cena vstupenky na místě je 190 Kč. Začátek je 
v 19 hodin. Veškerý výtěžek z koncertu půjde na transparentní účet spolku.

*19 hodin, Tábor - V kostele svatého Filipa a Jakuba se dnes v podvečer koná koncert POCTA BÁSNÍM Jaromíry Nohelové. O doprovod se postará svými písněmi kapela Žalozpěv. Recitovat bude Pavla Kohelová.

SOBOTA 15. ŘÍJNA:

* 9 hodin, Chotoviny
Tradiční chotovinský podzimní trh spojený s podzimní výstavou se koná o tomto víkendu v kulturním domě a jeho okolí. Ke zhlédnutí a k prodeji zde budou například pokojové květiny, trvalky, okrasné trávy, suché vazby, ovocné keře a stromky, ovoce a zeleninu na uskladnění a mnoho dalšího. Své výroby tu představí Rolnička Soběslav, dětem bude k dispozici skákací hrad. Trh bude  otevřen od 9 do 17 hodin, v neděli od 9 do 14 hodin. Dospělí zaplatí za vstup 25 Kč, děti a ZTP 10 Kč.

* 9 hodin, Tábor
Přijďte si vyrobit podzimní dekoraci z papíru a z barevné ovčí vlny do budovy DDM na Tržním náměstí. Otevřená dílna začíná v 9 hodin, s sebou si vezměte obuv na přezutí.

* 10 hodin, Bechyně
Co se může přihodit, když na sv. Václava dívky a chlapci na venkově podle starodávného zvyku volí svého krále a královnu? To se dozvíte, pokud přijdete v 10 hodin do malého sálu kulturního domu na Svatováclavskou pohádku. Zahraje vám ji Divadélko na nitce a na vstup si připravte 40 Kč.

* 14 hodin, Tábor
Pro zájemce o historii je připravena další vlastivědná procházka. Dnešní sobotníci naváží na květnové putování kolem Jordánu až k vodárně Rytíř, kdy se dozvěděli o dějinách Jordánu a o úpravně vody. Dnes jim bude vyprávět o nejnovějších dějinách místní údolní nádrže hrázný Jiří Černý. Účastníci se sejdou u restaurace Nový ráj na zastávce linkových autobusů ve 14 hodin. Provázet budou muzejní historičky Jitka a Lenka Vandrovcovy. Program je tentokrát společný pro děti i dospělé.

* 15 hodin, Sezimovo Ústí
Loutkový festival zavítá o víkendu do sálu kina Spektrum. Jednotlivá loutková představení pro děti začínají každý den v 15 hodin, poslední v 17 hodin. Na programu jsou tři pohádky za den. Vstupné se pohybuje od 30 do 50 Kč.

* 10 hodin, Tábor
Do hotelu Palcát se po roce vrací Festival čokolády. Během víkendu v jeho prostorách návštěvníci najdou čokoládu ve všech možných podobách. Ani letos nebude v programu chybět čokoládová řeka, čokoládové wellness, kuchařská show, modelky a modelové představí část kolekce čokoládových klobouků, šperků, kabelek, uskuteční se druhý ročník soutěže pro amatérské cukráře o nejlepší Sachr dort. Na své si přijdou i děti, kterým je vyčleněn malý sál s pohádkami, dílnami, kouzelníkem a profesionálním dětským koutkem. Začátek je po oba dny v 10 hodin a vstupenky v den konání stojí od 100 do 290 Kč.

* 19 hodin, Nadějkov
V rámci Fikarských slavností vystoupí v sobotu v sále hostince U Jandů Kabarduet. Jde o divadelně – hudební počin dvojice mladých mužů, kteří jsou spolužáci z textařského oddělení Konzervatoře Jaroslava Ježka. Akce začíná v 19 hodin.

NEDĚLE 16. ŘÍJNA:

* 9 hodin, Náchod
Kdo má chuť vyrazit do podzimní přírody, může se zúčastnit vycházky do okolí Náchoda, která je spojena s pozorováním, poslechem a kroužkováním ptáků. O odborný výklad se postarají Josef Jahelka a František Vališ. Trasa je dlouhá přibližně čtyři kilometry, sraz je v 9 hodin na zastávce MHD v Náchodě. Nezapomeňte si s sebou vzít dalekohled a na sebe oblečení do přírody dle aktuálního počasí.

* 10.30 hodin, Soběslav
V kulturním domě zahraje Divadelní soubor Triangl hru Babiččiny pohádky. Představení je určeno nejen dětem, ale i všem ostatním, kteří se chtějí vrátit do dětských let. Vstupné dospělí 50 Kč, děti 40 Kč, rodinné 2. dítě zdarma.

* 11 hodin, Zálší
Na tradiční Hubertovu jízdu po Blatech zve Jezdecký klub Dolli Zálší. Slavnostní zahájení je v 11 hodin na návsi a na všechny, kteří přijdou, čeká den plný her a zábavy.

14.30 hodin, Tábor
Vezměte v neděli odpoledne děti do Divadla Oskara Nedbala na představení Pohádky ovčí babičky v podání Divadla Alfa Plzeň. Malí diváci se můžou těšit na ovčí babičku, která jim bude vyprávět pět příběhů o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady. Vstupné stojí 80 nebo 60 Kč.