Dal jste dva góly, váš tým zvítězil, takže velká spokojenost?
Určitě. Základ je, že jsme vyhráli. Je to super. Byl to pro nás velmi důležitý zápas. A také velmi těžký. To se ale dalo čekat. Věděli jsme, že se na vítězství pořádně nadřeme. Celé mužstvo si plnilo to, co mělo. Dali jsme do hry srdce a závěr ubránili. Vedeme 2:1. To je hlavní.

Oba góly jste dal rychle po osobě dorážkou. Dá se říct, že jste byl v pravý čas na pravém místě?
Dvakrát se to ke mně odrazilo. Je to ale zásluha celé formace. Byly to dobře nahozené puky a spoluhráči mi soupeře perfektně odstavili, takže jsem se k nim dostal. Potom už to nebylo tak složité. V play off je ale jedno, kdo dá gól. Potřebujeme hlavně vyhrávat a postoupit do baráže.

Kromě dvou gólů jste měl ještě další dvě příležitosti, které doslova volaly po gólu. Zamrzelo, že jste je neproměnil?
Mrzelo mě to hlavně kvůli týmu. Byly to velké šance a takové musím proměňovat. Místo 3:0 to bylo 2:1 a měli jsme to ještě hodně těžké. Nadřeli jsme se hodně. Teď ale musíme rychle zregenerovat, abychom v sobotu získali další bod.

Po vstřeleném gólu jste burcoval vaše fanoušky. To u vás nebývá úplně obvyklé.
V play off je všechno hodně vypjaté a diváci nám strašně pomáhají. Čím víc fandí, tím se nám hraje lépe. Naši fanoušci jsou super. Doma i venku. Je krása hrát před takovými diváky. Chceme se jim odvděčit co nejlepšími výkony.

Čekali jste, že bude Slavia doma až takhle nepříjemná?
Čekali. Slavia hrála dobře už u nás. Hlavně druhý zápas. V domácím prostředí ještě přidala. V play off ale nejsou lehká utkání. To ví každý, kdo hraje hokej. Myslím si, že máme více kvalitních hráčů, abychom přes Slavii postoupili.

Po závěrečném hvizdu se schylovalo k hromadné bitce. Neměl jste strach, že se to zvrtne?
Bylo to takové pošťuchování a trochu příprava na další zápas. Bylo by ale zbytečné přijít ke zranění nebo nějakému disciplinárnímu trestu. Chceme hrát hokej, a ne se prát. Hokejově jsme na tom lépe a do něčeho podobného je zbytečné se pouštět.

Může být díky závěrečné potyčce další zápas více vyhecovaný?
Každý zápas bude vyhecovaný, ale začíná se zase znovu od nuly. Na postup je třeba vyhrát čtyři zápasy. Dokud je někdo nevyhraje, tak není rozhodnuto.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus