Z kabiny „Kohoutů"

O PRŮBĚHU ZAHAJOVACÍ SÉRIE. Úvodní série letošní vyřazovací části druhé ligy vyšla táborským hokejistům podle jejich přání a soupeře z Klatov udolali už ve třech utkáních. Po zahajovací výhře 8:3 zvítězili Jihočeši v Klatovech 5:4 a postup zpečetili sobotní domácí výhrou 6:1.
Martin Havran, obránce HC Tábor: „V posledním zápase základní části jsem odehráli s týmem Klatov hodně divoký zápas (Tábor doma vyhrál 9:8 – pozn. aut.). Do play-off se něco takového naštěstí nepřeneslo. Myslím si, že první domácí utkání jsme zvládli parádně a zbavili se takové té nervozity. V Klatovech to bylo samozřejmě těžší. Sice jsme měli zápas pod kontrolou a vedli už 5:1, ale pak jsme hráli tak trochu i proti rozhodčím, domácí zabojovali a ještě to stihli zdramatizovat. Začátek třetího zápasu z naší strany rozhodně nebyl optimální, soupeř šel do vedení a my se pak docela těžko dostávali do tempa. Naštěstí jsme se dokázali včas vzchopit a otočit výsledek. Do Klatov už se nám v pondělí rozhodně jet nechtělo. Získali jsem čas na to potrénovat, trochu si odpočinout a připravit se na další kolo. Je taky fajn, že se nám dařilo střelecky."

O ZMĚNÁCH V REALIZAČNÍM TÝMU. Se vstupem do vyřazovací části soutěže došlo k velmi nečekaným událostem, kdy lavičku táborského týmu opustili oba dosavadní asistenti trenéra Radek Jindra a Václav Svatoš. Prvně jmenovaný uvedl jako důvod svého odchodu pracovní zaneprázdnění, jeho kolegu k němu dovedly blíže neurčené osobní důvody. Po boku hlavního kouče Tomáše Matušíka se tak nejprve objevil manažer A-týmu HC Tábor Miroslav Volena, v sobotu si pak odbyl premiéru na táborské střídačce někdejší kouč Milevska Karel Bílek. Zde je komentář přímo z hráčské šatny HC.
Tomáš Klestil, brankář HC Tábor: „Nebudeme si nalhávat, že jsme nebyli překvapení. K takovým věcem ale ve sportu dochází; my hráči to nemůžeme ovlivnit, ani nám nepřísluší to jakkoliv komentovat. Naší povinností je maximálně se soustředit na to, abychom předváděli co nejlepší výkony na ledě, dělali radost fanouškům a pokusili se v play-off zase dostat co nejdál. To se nemění, ať už je na střídačce kdokoliv."

O BUDOUCÍM SOUPEŘI. Kdo se postaví táborským „Kohoutům" ve druhém dějství letošních vyřazovacích bojů? Tuto tajenku rozluští s definitivní platností až dnešní večer. Po třech utkáních postoupily do další fáze soutěže vedoucí Sokolov, druhý Tábor i třetí Kolín, v pondělí k nim přibyl také nováček z Vrchlabí. Zbylé čtyři série rozhodnou až dnešní páté zápasy. Soupeř hokejistů Tábora vzejde z pětice Moravské Budějovice, Nymburk, Jablonec nad Nisou, Pelhřimov a Klášterec nad Ohří. Hlasy z táborské šatny se shodují: Chceme Pelhřimov!
Tomáš Klestil, brankář HC Tábor: „Nejideálnějším soupeřem by byl samozřejmě Pelhřimov. Nechci tím říct, že by to pro nás mělo být lehčí než s jiným soupeřem, ale z pohledu fanoušků by to byly určitě hodně zajímavé zápasy. Určitě by je provázela parádní atmosféra. Naopak bych si zrovna moc nepřál Moravské Budějovice. Už zápasy základní části ukázaly, že jsou hodně nepříjemné a špatně e nám proti nim hraje. Na druhé straně nemá cenu. Pokud chceme dojít co nejdál, musíme do toho jít po hlavě a porazit kohokoliv."

O FANOUŠCÍCH. Neutuchající podpora táborských hokejových fandů je samozřejmě pro mužstvo „Kohoutů" ohromným impulsem. Dá se očekávat, že už páteční návštěva zaútočí na divácký rekord této sezony.
Radek Pechánek, útočník HC Tábor: „Páteční termín je pro diváky určitě hodně příznivý. Byl bych rád, aby na zápas přišly třeba dva tisíce diváků, ať už budeme hrát s kýmkoliv. Uděláme všechno pro to, abychom jim udělali radost a společně si tu atmosféru všichni užili."