Ti, co přišli na sobotní utkání s Kopřivnicí, sledovali v podání domácí družiny slabý hokejový odvar, k jehož nejvýraznějším ingrediencím patřily pokračující střelecké trápení, jasně viditelná nervozita a směs dalších herních nedostatků. Naproti tomu z úsporně hrajícího kopřivnického souboru čišely klid a pohoda, což vyústilo v jeho hladké vítězství 5:1.

Se střeleckou nemohoucností se táborští hráči potýkali už v předchozích dvou zápasech, po herní stránce ale snesla jejich vystoupení solidní měřítko.

Tentokrát ovšem strávili většinu utkání v útlumu a nenašel se nikdo, kdo by jejich prapor v pravý čas pozvedl. Po první části hry nabrali kohouti pouze jednobrankové manko, ale v té druhé je stlačily na dno beznaděje další tři zásahy soupeře. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve v oslabení inkasovali pátý gól, tentokrát však alespoň stihli vymazat hrozivou nulu na kontě svých gólů. Po dlouhých 193 minutách ukončil jejich totální impotenci Březina a korigoval stav na konečných 1:5.

HC TÁBOR - HC TATRA KOPŘIVNICE 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Branky: 52. Březina (Sladkovský) - 6. Kofroň (Marek, Sluštík), 32. Sluštík (Kofroň), 36. Marek (Sluštík), 39. Kofroň (Ficek), 47. Tomášek (Gebauer, Krutil). Rozhodčí: Jílek - Vavruška, Rubáš. Vyloučení: 7:8 - navíc Blažek a Havran (oba Tábor) 10 minut OT. Využití: 0:2. Diváků: 542.

SESTAVY – HC Tábor: Vecka (41. Dudáček) - Havran, Hajič, Skočovský, Tesař, Pechánek, Raiterman, od 21. navíc Dvořák - Sladkovský, Matušík, Březina - Blažek, Zayml, Točík (41. Kalaš) - Prášek, Hrala, Syrovátka.
HC Tatra Kopřivnice: Hromada - Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Marek, Fojtík - Hrubý, Korec, Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík.

HODNOCENÍ TRENÉRA – Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, s důrazem a střelbou ze všech pozic, ale začátek rozhodně nebyl podle našich představ. Navíc jsme dostali gól po taktické chybě, která se prostě nesmí stát. Před druhou třetinou jsme si důrazně řekli, že je třeba za to vzít a výrazně přidat. Bohužel nám chybí pohoda; hokej se vytratil a spíš to byl i ve srovnání s předchozími zápasy jen takový blázinec na ledě. Domácí utkání by měla být přehlídkou šancí, nasazení a obětavosti, ale to se v tomhle případě nestalo. Někteří hráči bohužel nejsou těmi lídry, jak bychom očekávali. V podstatě v každém zápase navíc musíme nějak improvizovat. Nastupují hráči, kteří v týdnu trénují jen minimálně, a to manko je na nich samozřejmě hodně znát, někteří další zůstávají za očekáváním. Dnes navíc do třetí třetiny nenastoupil Dan Vecka, který už druhou část odchytal se sebezapřením, ani Dominik Točík, kterému nepomohla ani injekce proti bolesti. Na to se ale nechceme vymlouvat, náš výkony byl špatný a výsledek je zasloužený.“

Ve středu se táborští hokejisté vypraví do Moravských Budějovic. Původně měli hrát s tímto soupeřem na domácím ledě, ale kluby si vyjednaly změnu pořadatelství. V únorovém termínu odvety se totiž koná v Táboře Reprezentační ples HC Tábor.