Sobotní duel může být pro Kohouty důležitější, než by se mohlo na první pohled znát: na druhé straně barikády stane od 18 hodin poslední tým tabulky z Jindřichova Hradce.

Je středa 26. října krátce po 20. hodině, a táborský hokej právě utržil nejbolestnější knokaut po svém návratu na republikovou scénu. Jeho soupeř od rybníku Vajgar naprosto senzačně přeškrtal veškeré papírové předpoklady a „vypnul" trojnásobného účastníka kvalifikačních bojů o první ligu. Na táborském ledě – byť oficiálně v roli domácího týmu – zvítězili Jindřichohradečtí 4:1 a poslali náladu domácího favorita na body mrazu.

O necelých šest týdnů později se oba krajští rivalové potkají u Jordánu znovu; domácí Kohouti už dočista probuzení a sídlící na druhém místě tabulky, hosté coby outsider se čtyřmi body na kontě a výmluvným skóre 42:121. Že by ale táborští hráči měli sobotního soupeře z Jindřichova Hradce jakkoliv podcenit, o tom snad ani nemůže být řeč.

Vypovídající jsou v tomto směru slova autora dvou gólů z předchozího střetnutí s Pelhřimovem Davida Kellnera: „Ten předchozí zápas s Vajgarem mám v hlavě a musím říct, že jsme po něm několik nocí nespal. Nesmíme teď cokoliv podcenit; pokud budeme hrát tak jako proti Pelhřimovu, nemusíme se vůbec ničeho bát," podotýká hráč s „áčkem" na hrudi.

V modro-žlutém dresu Vajgaru se to jen hemží mladíčky z různých hokejových líhní, přičemž jedna z nejchudších je paradoxně ta domácí. V kádru soupeře má své zastoupení i Tábor, a to v osobách odchovanců Tomáše Bílka, Dominika Kundráta či obránce Josefa Růžka. Jádro mužstva se ovšem točí kolem pomoci mladých hokejistů ze Slavie Praha a mezi nejčerstvější posily Jindřichova Hradce patří například slovenský osmnáctiletý útočník David Jaša.

Táborská sestava by oproti poslednímu utkání s Pelhřimovem neměla doznat převratných změn, byť k některým může dojít. Domácí úkol samozřejmě zůstává neměnný: navázat na předchozí úspěšná vystoupení dalším vítězstvím, a především výkonem, za kterým se vyplatí do ochozů táborského zimního stadionu vyrazit.

ČERTOVSKÝ REJ

Ve stánku táborského hokeje bude ovšem hodně živo už od 17 hodin. Ve vestibulu u pokladen přivítají malé i velké příznivce čert s Mikulášem a za básničku či písničku je odmění drobnou sladkostí. V rámci této akce si mohou fanoušci stejně jako v loňském roce zakoupit hrneček z nové vánoční kolekce, jenž bude naplněný „svařákem". Částka vybraná prodejem těchto hrnečků bude věnována na podporu malé Teušky bojující s vážnou nemocí.