Odvetné barážové střetnutí o druhou ligu mezi Táborem a Kutnou Horou si nenechalo ujít více než dva a půl tisíce  hokejových fanoušků. Očkeávali druhé vítězství svého týmu a s ním spojené oslavy návratu do republikové společnosti.

 Úvodní dvacetiminutovku zvládlo domácí mužstva skvěle a odneslo si z ní dvoubrankový náskok. Tři góly táborského mužstva v ní obstarali Rižák, Matušík a Mařík, za hosty snižoval na průběžných 2:1 Pomichálek.

 V prostředním dějství se táborským hokejistům několikrát otevřela jedinečná příležitost utkání definitivně zlomit. Hlavně dvouminutová přesilová hra pěti proti třem po gólu volala, ale dílem výtečný kutnohorský gólman Kalousek, dílem neklid domácích střelců ponechaly skóre v nezměněné podobě.

 A začalo drama! Hostující Sršni vlétli do třetí dvacetiminutovky jako uragán, už po dvaatřiceti vteřinách snížili Janatou na 3:2 a v sedmé minutě se po jejich třetím gólu z hole Bílka začínalo v podstatě znovu. Neskutečná bitva nervů, emocí a vůle se nakonec přehoupla do prodloužení.

 Z něj časomíra ukrojila čtyři minuty, když se v obranném pásmu Kutné Hory odrazil puk od brusle sudího Doležala k Matušíkovi a ten svým druhým gólem v utkání odstartoval velkolepé postupové oslavy.