Ještě v 54. minutě to vypadalo, že se strakoničtí hokejisté budou muset smířit s domácí porážkou. Coby třetí tým tabulky prohrávali s druhým Veselím nad Lužnicí 0:2. Ale finiš měl tým od Otavy fantastický. Během minuty a sedmnácti vteřin vyrovnal a v samostatných nájezdech pak hosty porazil. Mužstvo trenéra Jiřího Beneše si tak připsalo nakonec dva zlaté body.

Zápas rozehráli lépe hosté, kteří šli ve 27. vteřině z první střely do vedení, když Havelce překonal Dušák. Poté se hrálo bez větších šancí, od 13. minuty domácí nevyužili přesilovku a krátce po jejím skončení udeřil opět soupeř, který víceméně z ničeho v 15. minutě zvýšil, konkrétně Míchal. V čase 16:02 opustil branku David Havelec a nahradil ho Jakub Myslivec.

Čtěte také: Debakl Strakonic přišel až v poslední třetině

Druhá část byla oboustranně svižnější a oba gólmani museli několikrát předvést své umění. Ve 35. minutě měl velkou příležitost domácí Křenek, který v oslabení jel sám na brankáře Dvořáka, ten ho ale vychytal. Na druhé straně stejně tak podržel svůj tým Myslivec při gólových šancích hostů.

Třetí dějství se hrálo v podobném duchu. Strakoničtí už více riskovali, tlačili se do zakončení, ale šance ne a ne proměnit. Dočkali se až v 55. minutě, kdy zblízka skóroval Dlouhý. A v 56. minutě Křemelka explodovala podruhé a ještě mohutněji, když Vráblík srovnal – 2:2.

Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. Hned ten první hostující zneškodnil brankář Myslivec, naopak domácí kapitán Růžička ho proměnil. Strakonický gólman si poradil i napodruhé, a když jeho spoluhráč Vráblík proměnil druhý nájezd, bylo o dvou bodech rozhodnuto.

Komentáře trenérů

Jiří Beneš, Strakonice: „Dva body po zápase bereme jako plus, nicméně jsme chtěli vyhrát v normální hrací době. Měli jsme na to! Mrzí mě, že jsme se nedokázali prosadit v koncovce, nemohli jsme dát gól. Zbytečně kombinujeme. Soupeř dal dva góly, přesto jsme měli víc ze hry. Nakonec jsme si s tím poradili, ale trvalo to dlouho. Věřili jsme, že když dáme branku, zvrátíme to. Na nájezdy jsem věřil, že uspějeme, kluci byli na vlně. Chci hráčům poděkovat, že se semkli a utkání otočili. Stejné poděkování patří skvělým fanouškům."

David Šošovica, Veselí nad Lužnicí: „Po takto rozehraném utkání jsou to pro nás ztracené dva body. V první třetině jsme z minima vytěžili maximum, ze dvou střel dva góly. Z toho jsme dál těžili. Strakoničtí ale byli bojovnější, šli za vítězstvím a ve třetí části byli lepší. Zaslouženě vyrovnali a uspěli na nájezdy. Měli štěstí a hnali je fanoušci."

Čtěte také: Dvě nájezdové loterie, jedna byla vítězná

Fakta

Krajská liga – 19. kolo: Strakonice – Veselí nad Lužnicí 3:2 SN (0:2, 0:0, 2:0 – 1:0). Branky: 55. Dlouhý (Růžička, Kovář), 56. Vráblík (Šimoník), rozhodující nájezd Růžička – 1. Dušák (Mikeska, Čáp), 15. Míchal (Benda). Rozhodčí: Macák – Lang, Šimánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváků: 550.

Sestava: Havelec (17. Myslivec) – Kloud, Hrubý, Hřebíček, Kovář, Gross, Kordík – Vráblík, Růžička, Čadek, Ruda, Dlouhý, Šimoník, Kurečka, Křenek, Major, Bednařík.