Druhá hokejová liga má dnes na programu poslední kolo základní části ve všech třech skupinách.
Ve skupině Střed je z hlediska jihočeských mužstev o všem podstatném rozhodnuto. Poslední Jindřichův Hradec dnes hraje v Kolíně. Už nějaký čas je jisté, že Vajgar bude muset svoji druholigovou příslušnost obhajovat ve skupině o udržení. Povzbuzující je ovšem fakt, že Jindřichův Hradec se v poslední době dostává do solidní formy a poslední tři zápasy vyhrál.
To už se ale nedá říci o Písku a David servisu České Budějovice. Ani jednomu z nich se vůbec nedaří. Oba celky dokázaly přehrát pouze rovněž trápící se Pelhřimov, jinak kráčí od porážky k porážce.
Ani dnes na ledě vedoucího Havlíčkova Brodu se nedá očekávat, že by Písek nepříjemnou šňůru porážek přerušil. Písečtí hokejisté berou poslední zápasy v základní části především jako přípravu na osmifinále play off, které je už nemine.
Lehké to dnes nebude mít ani David servis, byť hraje v domácím prostředí. Proti Žďáru nad Sázavou se Českým Budějovicím v této sezoně nedaří a už třikrát David servis týmu z Vysočiny podlehl. Naposledy dokonce inkasoval ve Žďáru desítku.
Dnešní duel začíná v Pouzar aréně v 18 hodin a pro domácí bude tím úplně posledním v letošním ročníku druhé ligy.
Na svém ledě hraje také Tábor, který rovněž od 18 hodin hostí Pelhřimov. Kohouti jsou jasnými favority a nic jiného než výhru si nepřipouští.
„Čeká nás houževnatý soupeř, my se však chceme dobře naladit na osmifinále play off. Náš výkon by měl být tou nejlepší pozvánkou pro naše fanoušky, kteří přišli na Písek v hojném počtu," zve diváky na utkání s Pelhřimovem vedoucí táborského mužstva Pavel Šácha.
Kohouti čekají, jak se vyvine situace ve skupině Západ. Jejich osmifinálový soupeř vzejde z trojice Klášterec nad Ohří, Děčín a Trutnov. „Myslíme si, že to bude Děčín. Jinak je ale celkem jedno, s kým budeme hrát. Nikoho z té trojice se nemusíme bát, avšak žádný z těch týmů není radno podcenit. Každopádně v osmifinále narazíme na silného soupeře," očekává Šácha.