Do domácí sestavy se vrátil uzdravený první centr Rob, zápas ale nedohrál. „Po druhé třetině jsme hru stáhli na tři útoky. Luboš se po desetidenní pauze trochu trápil a do zúžené sestavy se nám nevešel," vysvětlil asistent trenéra Martin Štrba.

Do branky se po jednozápasové přestávce znovu naskočil Kváča. Na marodce zůstává kvartet Fillman, Pýcha, Heřman a Kuchejda.

Roli vysokého favorita potvrzovali Jihočeši od úvodního vhazování. Bekhend Walkera ještě skončil na tyči klece zkušeného Pince, ale na konci páté minuty už se měnilo skóre. Puk si po Vráblíkově bombě od modré a Chovanově jemné teči našel cestu až za záda mosteckého gólmana.

Jenže o tři minuty později bylo vyrovnáno. Motor propadl ve středním pásmu a přečíslení dva na jednoho zakončil Kubinčák přesnou střelou do horního růžku.

Inkasovaná branka domácí celek na chvilku vykolejila, ale brzy zase zvýšil obrátky. Čermák dorážel už do odkryté branky, ale Pinc ještě stačil svým betonem zachránit. Vráblík z ideální pozice mezi kruhy mířil těsně vedle. Do kabin tak šli oba soupeři poprvé za nerozhodného stavu 1:1. „Přijeli jsme sem hrát tak trochu antihokej, abychom soupeře pozlobili. Až na konečný výsledek nám to celkem vyšlo," konstatoval asistent trenéra Mostu Jaromír Šindel.

Také po změně stran byli výrazně aktivnější domácí, ale o žádný souvislý tlak se nejednalo. Také šance přibývaly jen velice pomalu. Tu z kategorie gólových měl Nouza, leč netrefil branku.

Přišlo to až v přesilovce pět minut před druhou sirénou. Nouzovu tvrdou střelou Pinc jen vyrazil a pohotový Chovan neměl problém dostat svůj tým znovu do vedení. Další gól mohl přidat Škoda, jenž se řítil sám na Pince, ten však tentokrát svůj tým podržel a o chvilku později vychytal i sólo Chovana.
„Po první třetině byl poměr střel 14:4, ve druhé dokonce 18:1, ale stav byl 2:1. Utkání už mělo být dávno rozhodnuté. Chyběl nám však důraz v koncovce a pohotovost," zlobil se přes výhru Štrba.

Třetí dějství začalo další velkou příležitostí Nouzy, vyhlášenému ostrostřelci však v tomto duelu nebylo přáno. Lépe si vedl Vladimír Škoda, jenž ujel ve vlastním oslabení, Divíšek ho musel zahákovat a nařízené trestné střílení s přehledem proměnil. Jenže radost trvala jen krátce. Chybu domácích ve středním pásmu potrestal rutinér Divíšek. „Most vytěžil díky svým zkušeným hráčům z minima maximum," všiml si Štrba.

V závěru zápasu se nechal zcela zbytečně vyloučit domácí kapitán Květoň a bylo zaděláno na pořádné drama. Most totiž odvolal gólmana a hrál dokonce šest proti čtyřem. Domácí však těžkou situaci zvládli a tři body si zkušeně pohlídali. „Jsme rádi hlavně za ty tři body," s úlevou v hlase konstatoval Štrba.

„Nezkušenost našich hráčů umožňuje soupeřům, aby nás přehrávali. Všechny puky dostávají zadarmo. V závěru jsme se to pokoušeli ještě zdramatizovat, ale už to bylo marné," uzavřel hodnocení duelu Šindel.