Sobotní výhra přesto vnesla do táborské šatny příjemné uklidnění a snad se jí podařilo zahnat nervozitu obloukem. „Máme z toho obrovskou radost, ale jen do půlnoci, pak už budeme myslet na pondělí," poznamenal s úsměvem po zápase trenér Tomáš Matušík.

Před druhým střetnutím série musí on i jeho trenérští kolegové řešit několik nepříjemností v podobě zdravotních potíží hráčů. Podle posledních informací to bohužel vypadá minimálně na jednu vynucenou změnu v sestavě. Ta druhá už je plánovaná a týká se brankářského postu.

V sobotu šel do branky Tomáš Klestil, v pondělí nastoupí Michael Panec. Další utkání budeme řešit až potom," informuje Tomáš Matušík, pro kterého je otázka nasazení brankářů zároveň příjemnou i nepříjemnou starostí. „Máme dva skvělé gólmany, což s sebou ale nese i jednu nepříjemnost. Pro mne osobně to je na trenérské práci úplně to nejtěžší. Říct někomu, kdo hraje skvěle, že nepůjde do zápasu, to je vždycky nepříjemné. A u brankářů speciálně, když může chytat jenom jeden," dodává kouč HC Tábor. 

Ať už bude táborský celek vystaven jakýmkoliv případným potížím, ať je nepříjemná už jen samotná pondělní cesta do dalekého Podkrkonoší, cíl trutnovské mise se nemění: přivézt na jih Čech druhé vítězství v sérii. Pondělní zápas startuje v 18 hodin.