Do série, která určí jednoho z účastníků kvalifikace o první ligu, půjde táborský tým poprvé z té méně výhodné pozice. Pražané skončili v tabulce základní části na druhé příčce a třetí Jihočeši na ně v konečném účtování ztratili čtyři body. Právě proto zítra odstartují semifinálové boje v Praze a celek Kobry bude mít výhodu domácího prostředí i v případném pátém rozhodujícím klání.

Druholigové semifinále proti sobě postaví nejúdernější ofenzívu a nejpevnější obranu. Domácí hráči stihli zatížit konta svých soupeřů úctyhodnými 170 brankami. Kohouti v tomto směru až tak úspěšní nebyli, na druhé straně se ale pyšní nejnižším počtem inkasovaných branek (71).

V základní části ctili oba soupeři výhodu domácího ledu. Zatímco táborské mužstvo dokázalo ukořistit v hájemství svého soka alespoň bod za prohru v prodloužení (2:3), hokejisté z hlavního města vyšli u Jordánu zcela naprázdno (2:4).

Do play-off vstoupily oba celky podle očekávání a bez výraznějšího nervového vypětí si proklestily cestu vstříc čtvrtfinále. Pravdou je, že Táborští měli nakonec s Trutnovem více práce, než Pražané s jindřichohradeckým Vajgarem.

V následujících sériích už provázel oba favority přece jen rozdílný osud, jedno je ovšem opět spojovalo – oba to měli pekelně těžké! Táborská družina sice vyřadila Žďár nad Sázavou ve třech zápasech, ale daleko víc než herní nadvládu měla na své straně paní Štěstěnu. A Kobra? Ta ukončila dramatické boje s podceňovaným, ale výtečně hrajícím Děčínem až ve čtvrtečním pátém rozhodujícím střetnutí.

Hlasy z domácí šatny

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: „Očekáváme samozřejmě nesmírně těžký boj. Podle mého se bude hrát hodně fyzicky a bruslařsky náročný hokej. Bude to o kontaktní hře a důrazu v soubojích, hlavně pak před oběma brankami. Záležet bude samozřejmě na výkonech brankářů. Pro nás je důležité, aby měli kluci v sérii optimální pohodu a dali do hry potřebné nasazení."

Tomáš Černý, obránce HC Tábor: „Myslím si, že to bude naprosto vyrovnaný souboj. Uvidíme, jak se na všem podepíše dosavadní vývoj play-off. My jsme měli týden pauzu. Kobra je naopak rozehraná, ale na druhé straně se na ní zase může podepsat únava. Rozhodovat budou zdánlivé maličkosti, disciplína a momentální forma."

Jisté je, že navzdory neobvyklému termínu požene Jihočechy i v Praze do útoku početná enkláva jejich příznivců. Do hlavního města se mohou vydat po vlastní ose, ale využít mohou i fanouškovského autobusového zájezdu. Odjezd je v 10.30 hodin od zimního stadionu. Příznivci táborských barev si mohou místa v autobuse rezervovat e-mailem na salahct@seznam.cz, případně formou SMS na telefonním čísle 608 206 106.