Již tak početnou domácí marodku (Rob, Pajič, Květoň a Šulek) ještě rozšířili další dva útočníci Chovan (koleno) a Dostálek (nemoc). Do sestavy se naopak vrátil Walker. V brance dostal tentokrát příležitost Bláha, ze střídačky mu kryl záda Gába. Na soupisku se nevešel obránce Suchánek.

Hosté přivezli odchovance českobudějovického hokeje brankáře Kantora a také útočníka Žálčíka, jenž na Moravě hostuje právě z Motoru.

Zápas měl slavnostní úvod. Kanadský bek v jihočeských barvách Mitch Filmann převzal ocenění za vítězství v anketě Sympaťák WSM ligy.

Po tak trochu oťukávacím úvodu Motor poprvé uhodil v 8. minutě. Fronk opět ukázal své šikovné ruce, Nouza ještě zblízka Kantora nepřekonal, ale obránce Pavlin už přispěchal se svou dorážkou v pravý čas.

Ve 13. min. to byl znovu slovinský zadák Pavlin, který v samotném závěru úvodní přesilovky zápasu propálil Kantora bombou od modré čáry. Krátce před první sirénou ještě mohl přidat třetí branku Babka, ale těsně minul.

„V první třetina jsme byli lepší v pohybu, měli jsme více střel a z nich padly dva góly. Z naší strany dobře odehraná třetina," chválil z novinářské tribuny útočník Rok Pajič. On sám už trénuje a chystá se na návrat do hry. „Snad příští týden. Ale záležet bude na tom, jak se budu cítit," nechce nic uspěchat.

Také po změně stran byl puk hlavně na domácích hokejkách, ale šance přibývaly jen pomalu. Walkera vychytal Kantor a Škoda nastřelil bekhendem tyč jeho odkryté klece.

Ve 34. min. přišla komplikace. V početní výhodě si hosté vynutili tlak, který vyústil v kontaktní gól. Dorážkou se prosadil nekrytý Luňák. Ještě do konce druhého dějství bylo dokonce vyrovnáno. Z těžkého úhlu se trefil přesně do horního růžku Fiala.

„Hosté snížili na 2:1 a pak se začalo hrát nahoru dolů. Góly mohly padnout na obou stranách," všiml si Pajič. „Ve třetí třetině musíme hrát agresivně, co nejčastěji střílet a pohlídat si protiútoky soupeře," dodal plán pro závěrečné dějství.

Do třetí třetiny vstoupil Motor dvěma přesilovkami, leč bez kýženého gólového efektu. Hra v početní výhodě je problémem již delší dobu…Uhodit naopak mohlo na druhé straně. Hozákův bleskurychlý švih jen cinkl o konstrukci Bláhovy klece.

Žádný velký závěrečný tlak se nekonal, takže se muselo prodlužovat. Motor měl velké šance, ale bohužel žádnou neproměnil.

V penaltovém rozstřelu byl úspěšný pouze prostějovský Luňák a bod navíc tak brali hosté.

Branky a nahrávky: 8. Pavlin (Nouza, Fronk), 13. Pavlin (Fronk) – 34. Luňák (Žálčík), 38. Fiala (Švec, Štindl), rozh. náj. Luňák. Vyloučení: 3:6, využití: 1:1. Rozhodčí: Jílek – Štofa, Beneš. Diváci: 5024. ČEZ Motor: Bláha – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, od 33. navíc Mazanec – Walker, Vak, Čermák – Fronk, Nouza, Heřman Hřebejk, Škoda, Babka – Guman, Vlček, Žovinec. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Antonín Stavjaňa (Motor): „Měli dobrý vstup do utkání a po první třetině jsme vedli 2:0. Nedokázali jsme na to ale navázat. Od druhé třetiny hosté přidali, zlepšili obranu a nedostávali jsme se tolik do šancí. Nadále se trápíme v přesilovkách."
Jiří Vykoukal (Prostějov): „Za dva body jsme rádi, potřebovali jsme je do tabulky. Mužstvo zaslouží poděkování za to, že dokázalo otočit nepříznivý stav 0:2. Nesmírně si vítězství z Budějovic ceníme."