Táborští hokejisté prohrávají ve čtvrtfinálové sérii s Jabloncem 0:2 a jsou jediný krok od vyřazení. Už ve čtvrtek od 18 hodin se budou rvát jako lvi o všechno, co je ještě v sázce. A pevně doufají, že je nenechají ve štychu ani jejich fantastičtí fanoušci.

Táborský celek v posledních dnech válčí nejen s mimořádnými hráčskými ztrátami, ale také s některými herními nedostatky, které pro něj mají velmi bolestné následky. V úterním neúspěšném střetnutí na jabloneckém ledě, kde prohráli 2:5, měli dostatek příležitostí k tomu, aby se na konci sami radovali z vítězství. Řada neproměněných šancí a nevyužitých přesilových her ovšem otevřela cestu k vítězství domácím Vlkům.

Čtvrteční duel bude už jen svým charakterem značně odlišný. Jablonecký soubor dorazí k Jordánu s ohromným sebevědomím a touhou ukončit sérii, ale na druhé straně má ještě možnost dvojí nápravy. To Kohouti už všechny možnosti vyčerpali a případný neúspěch je nemilosrdně probudí ze snu o další výjimečné sezoně.

Z úterního duelu u Nisy si Táborští odvezli kromě velkého zklamání i nepříjemné šrámy a start některých hráčů je v ohrožení. Po vyřazení juniorky pražské Sparty v extraligovém play-off se naopak hlásí do služeb Jihočechů obránce Marek Duben.

Ať už ale vyrukují do boje v jakémkoliv složení, jisté je, že nedají nabuzeným Severočechům ani píď svého domácího ledu zadarmo. Bude-li to stačit na rozfoukání plamínku naděje, to se fanoušci dozvědí až po osmé hodině večerní…