Zlepšený výkon, pouze jeden inkasovaný gól a nesmírně cenné vítězství. Takové ingredience dochutily poslední přípravný duel táborských hokejistů před středečním startem druholigové soutěže. Do modro-bílé pasti se v něm chytila pražská Kobra.

Táborské mužstvo i s novou tváří Tomášem Andresem v první formaci si po dlouhé sérii neúspěchů spravilo chuť i pošramocené sebevědomí. V celém průběhu utkání – s výjimkou závěrečných minut – bylo aktivnějším z obou soupeřů a po zásluze vytáhlo své vedení až na 4:0. O čisté konto přišel pozorný brankář Klestil až v 54. minutě hry.

Bezprostředně po utkání už oba soupeři rázem přesměrovali své myšlenky a plány ke středečnímu startu mistrovských bojů. Táborští si to v prvním kole druholigové soutěže rozdají na domácím ledě s Pelhřimovem. Zahajovací buly střetnutí padne v 18 hodin.

HC TÁBOR – KOBRA PRAHA 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky: 7. Heřman (Andres), 15. Matušík (Seidl), 32. Tesař (Heřman, Andres), 44. Pechánek (T. Černý) - 54. Jindra (Vacek). Rozhodčí: Urban - Deim, Matějček. Vyloučení: 2:6 - navíc Hlinka a Čurda (oba Kobra) do konce utkání. Využití: 2:0. Diváků: 300.
HC TÁBOR: Klestil - Tesař, Kachyňa, K. Černý, Raiterman, T. Černý, Duben, Košař - Andres, Prokeš, Heřman - Seidl, Matušík, Urbanec - Blažek, Pechánek, Březina (21. Kadilák).

ŘEKLI PO UTKÁNÍ - Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Jsme spokojeni a konečně budeme mít příjemnější víkend… Jednoznačně se zlepšila naše hra v obranné fázi, na které jsme v tréninku po Moravských Budějovicích opravdu výrazně zapracovali. Ani tak to ale nebylo stoprocentní, viděli jsme tam ještě dost chyb a rozhodně nás čeká ještě hodně práce. Moc nás těší, že už se v utkání konečně objevilo víc naší hry, navíc jsme dali hezké góly a určitě jich mohlo padnout i víc. Výtečně zachytal Tomáš Klestil, který sice tentokrát neměl tolik zákroků, ale když ano, byly těžké. Poprvé dnes hrál Tomáš Andres a ukázal, že je to pro nás cenný hráč. Věříme, že jeho výkon půjde s naší přípravou ještě nahoru. S Radimem Heřmanem a Radkem Prokešem si sedli, jen je budeme víc nutit do zakončení.“