Jihočeši po celý zápas vedli a o výhru v základní hrací době přišli pouhou minutu před koncem. „Po delší době jsme dali více než tři góly. Dali jsme čtyři a proměnili jsme dvě penalty. To jsou snad jediná pozitiva, která si směrem k utkání vybavím," netajil trenér Motoru Antonín Stavjaňa přes vítězství poměrně značnou rozmrzelost.

Jeho tým zvládl velmi dobře úvodní třetinu, ale potom začal kupit především v defenzivě až nezvykle velké množství chyb a o inkasované góly si vyloženě koledoval. „Hráli jsme na tři pětky. Na začátku jsme si vytvořili tlak a nehráli jsme špatně. Za stavu 2:0 měl Luboš Rob proměnit nájezd. Tam mu chyběl větší důraz. Vláďa Škoda neproměnil trestné střílení. Pokud bychom dali třetí gól, tak mohlo být po zápase. Hosté se ale dostali do hry a v závěru je každý puk směrem na branku nebezpečný. Spadlo nám to tam a jsme rádi, že jsme zvládli alespoň penalty," konstatoval domácí lodivod.

Vůbec poprvé v sezoně si Motor vyzkoušel prodloužení, které se letos premiérově hraje tři proti třem. Žádná velká podívaná to však ani z jedné strany nebyla. „Občas jsme hru tři na tři zařadili do tréninku. Důležité je, aby se hráči při této variantě udrželi na puku. V prodloužení jsme nerozhodli, takže spokojeni být nemůžeme," hořce se trenér pousmál.

Hosté z Třebíče si za bojovnost a přes nepříznivý vývoj víru v úspěch bodík zasloužili. Jejich trenér Martin Sobotka také netajil velkou spokojenost s výsledkem. „Věděli jsme, že Budějovice jsou silný soupeř, tak jsme chtěli hlavně vycházet z dobré defenzivy. a vyrážet do protiútoků. V první třetině nás domácí přehráli a dali dva góly. Měli jsme špatně pohlídané obranné pásmo," uznal.

Od druhé třetiny se ale Třebíč zvedla. „Od druhé třetiny jsme byli Budějovicím vyrovnaným soupeřem. Cením si, že to kluci nevzdali, ani když třikrát v utkání prohrávali o dva góly. Bodík navíc bereme," pochvaloval si Sobotka.