Jihočeši nepodali nějaký úplně exkluzivní výkon, ale na plný bodový zisk to stačilo. „Benátky velice dobře bránily a skvěle jim zachytal gólman Tarkki. Byl to pro nás velice těžký zápas. Soupeř vyrážel z obrany do velmi nebezpečných brejků. Jsme rádi, že jsme jej zvládli," konstatoval asistent trenéra vítězů Martin Štrba.

Benátky se ukázaly jako houževnatý soupeř, který rozhodně nebyl daleko od bodového zisku. „Jeli jsme do Budějovic s jasnou taktikou hrát dobře dozadu. To se nám dařilo, i když jsme měli před zápasem komplikaci. Rozpadla se nám obrana, takže museli nastoupit mladíci Starosta, Tržický a Husa, kteří se toho ale zhostili slušně. Prohráli jsme, ale se ctí," konstatoval trenér hostí Jiří Čelanský.

V dresu hostí se prezentoval velice dobrý výkonem útočník Radek Prokeš, jenž v Benátkách hostuje právě z ČEZ Motoru. „Všímal jsem si ho," přikývne Štrba. „Odehrál velice dobré utkání. Na ledě strávil spoustu času. Myslím si, že mu pobyt v Benátkách prospívá. Sledujeme ho stejně jako gólmana Petra Kváču," ujistí.

Tradičně spolehlivý výkon podal obránce vítězů Pavel Pýcha. „Jsme rádi, že jsme udrželi domácí neporazitelnost. Dobře jsme začali, dali jsme gól, ale potom jsme polevili a šance měl i soupeř. Ve druhé třetině jsme soupeře zatlačili a měli jsme dát více gólů, abychom zápas dohráli ve větším klidu," hodnotí průběh utkání.

V jeho závěru se domácí celek stáhl a trošku se strachoval o vítězství. Třetí gól dal kapitán Květoň až v poslední minutě. „V závěru jsme chtěli trochu zahustit střední pásmo. Naštěstí nám tam nic neprošlo, takže zápas můžeme hodnotit pozitivně," konstatoval.

V sobotu v Litoměřicích zaznamenal Pýcha svůj premiérový gól v dresu Motoru. „Měl jsem z něj radost, protože předtím jsem neproměnil spoustu šancí a hlavně se v Litoměřicích vyhrálo," liboval si.

Pýcha vede s náskokem ceněnou klubovou statistiku +/-. Má plus devět bodů, druhý je další nositel slavného hokejového jména Luboš Rob, jenž má plus šest. „Nějak detailně to nesleduji, ale vím o tom a jsem za to rád. V této statistice jsem v minulosti nikdy moc vepředu nebýval. Jsem rád, že nedostávám góly. To je pro obránce hlavní úkol," zdůrazní.

Ve středu jede jeho tým do Havířova. „Ještě jsem tam nikdy nehrál. Čeká nás dlouhá cesta, ale v tom není žádný velký problém. Chceme znovu uspět," přeje si.