Po návratu z mistrovství světa dvacítek se do branky postavil Kváča a podal výborný výkon. Ze sestavy vypadl zraněný Pajič, naopak se po zranění vrátil Čermák a premiéru si v dresu Motoru odbyl Fronk. Při absenci zraněných Roba s Walkerem se na pravé křídlo čtvrté formace opět postavil obránce Žovinec.

Hned ve 2. min. dostali Jihočeši možnost hrát přesilovku pět na tři a oproti minulému zápasu s Kladnem ji dokázali bleskově zužitkovat. Parádně se do horního růžku trefil Filip Novák a zaznamenal svůj premiérový gól po návratu do Motoru.

Ve dvou početních výhodách se pak dostali do hry také slávisté, Kváča v domácí však působil velice jistým dojmem. Produktivnější však byli domácí a necelé dvě minuty před koncem první třetiny uhodili podruhé. Fillmanův švih od modré šikovně tečoval junior Šulek.

Dvougólový náskok, to bylo přesně to, co domácí celek potřeboval. Vnesl na jejich hokejky klid, bezpečně kontrolovali vývoj zápasu a co chvíli ohrožovali Polívku v brance soupeře.

Ve 27. min. přišel po zásluze i třetí gól. Za Vráblíkovým tvrdým projektilem se Polívka jenom ohlédl. Hosté byli skutečně zakřiknutí a trenér Razým reagoval oddechovým časem.

Jenže na ledě bylo jen jedno mužstvo. Chovan už téměř zasunul kotouč do branky počtvrté, ale gólman sešívaných na poslední chvíli zachránil. Ani tolik nevadilo, že si poté Motor dovolil luxus promarněné pětiminutové přesilovky. V další už klasické dvouminutové početní výhodě už to přišlo. Pavlin vybojoval kotouč, vyměnil si ho s Heřmanem a jeho přihrávku usměrnil do Polívkovy sítě počtvrté.

V závěrečné třetině už byl Motor v naprosté pohodě. Po přesné Novákově přihrávce mířil Šulek do břevna. Budvar arénou ale nakonec „Pátá" přece jen zněla. Polívkovu chybu, když se mu kotouč zachycený za brankou odrazil před prázdnou klec, potrestal Nouza. Kváču v závěru připravil o čisté konto Šagát.

Branky a nahrávky: 2. F. Novák (Pavlin, Šulek), 19. Šulek (Fillman, Nouza), 27. Vráblík (Heřman, Suchánek), 39. Pavlin (Heřman), 52. Nouza (Heřman) – 54. Šagát (Rys). Vyloučení: 7:5 (navíc dom. Heřman 10 min., host. Beránek 5 + do konce a Schleiss 10 min.), využití: 2:0. Rozhodčí: Pešina, Doležal – Čížek, Křivohlavý. Diváci: 6138.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, od 43. navíc Mucha a Mazanec – Čermák, Škoda, Chovan – Šulek, Nouza, Heřman – L. Květoň, Babka, Hřebejk – Žovinec, Fronk, Guman. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Martin Štrba (Motor): „Pořád nám chybí větší pohotovost v koncovce. Využili jsme pouze přesilovku pět na tři. Měli jsme ale mnohem více šancí a zápas mohl být rozhodnutý dříve. Neměli jsme ho úplně pod kontrolou, až s přibývajícími góly se přehoupl na naši stranu."
Jan Srdínko (Slavia): „Od první minuty, kdy jsme soupeři zbytečnými fauly umožnili hrát přesilovku pět na tři a on ji využil, jsme celý zápas odehráli špatně. Z naší strany to byla křeč a jen těžko se hledají nějaká pozitiva."