Fotbalisté Dynama, byť asi míč na svých kopačkách měli méně často než hosté, totiž byli ve hře dopředu přímočařejší a daleko nebezpečnější. „Na šance bychom vyhráli tak 3:1, jenže na ty se nehraje,“ stýskal si trenér František Cipro.

Možnosti, které měl Otepka a ve druhé půli dvakrát Řezníček, by se dle něj ale proměňovat měly. „Normálně musíme takové šance dávat,“ vrtěl smutně hlavou.

Že fotbalisté Dynama měli k vítězství blíž, uznal i kouč hostí František Komňacký. „My opticky možná působili tak trochu fotbalověji a měli jsme asi míč častěji pod kontrolou, větší šance ale měli domácí. To musíme uznat,“ připustil a dodal, že na rozdíl od hráčů Dynama jeho svěřenci své akce nedokázali dohrát. „Finální přihrávka i samotné zakončení nám teď nevychází,“ posteskl si Komňacký. „Museli jsme nakonec být rádi, že Michal Špit chytil dva sólové nájezdy domácích. Kdybychom prohrávali 0:2, samozřejmě by naše pozice byla mnohem horší,“ konstatoval.

Celkově ale jablonecký trenér zápas hodnotil kladně. „Já si myslím, že jsme viděli od obou mužstev docela dobrý fotbal, s nasazením a vůlí hrát. Se spoustou dobrých akcí i řadou šancí. Utkání mělo tempo i dynamiku, mělo i patřičné nasazení. Chyběly tomu jedině góly,“ poznamenal trenér Komňacký.

„Ve všem, co můj kolega tady řekl, já souhlasím,“ reagoval František Cipro, dle něhož zápasu vedle gólů ale bohužel chyběla i patřičná divácká kulisa. „Kdyby tu bylo několik tisícovek diváků, ta atmosféra by byla úplně jiná,“ litoval Cipro, dle něhož se hrál ne docela dobrý, ale hodně dobrý fotbal. „A to z obou stran,“ dodal s tím, že byť pro Dynamo samozřejmě daleko důležitější je liga, zatímco pro Jablonec je to obráceně, jeho hráči vzali zápas se vší vážností.

„Ostatně jsme do něj šli téměř kompletní. Chyběl Krajčík, jenž v poháru proti Jablonci hrát nemůže. Nehrál ani Machovec, který je po operaci nosu a má týden klid. A v bráně po dlouhé době dostal šanci Delač a řekl bych, že svou roli zvládl,“ chválil Cipro mladíka z Chelsea, jenž je v Dynamu na hostování – a jenž bude chytat i v pondělí ligu v Plzni, proti níž nemůže na základě dohody obou klubů chytat Daněk.

Právě vzhledem k pondělní ligové dohrávce v Plzni je kvalitní výkon Ciprova týmu hodně důležitý, hráčům se po deprimujícím závěru nedělní ligy se Slováckem taková psychická vzpruha může šiknout. „Já si nemyslím, že bychom na tom psychicky měli být až tak špatně,“ odmítavě vrtěl kouč Dynama hlavou. „Na jaře jsme ještě neprohráli a řekl bych, že jsme hráli dobré zápasy i dobrý fotbal. Ale je pravda, že ty čtyři minuty, kdy jsme v neděli dostali dva góly, nás na dva dny srazily do kolen. To by ale srazilo asi každého,“ zmínil Cipro nešťastný závěr zápasu se Slováckem.

„I takové věci se ale stávají, a jestli klukům jejich výkon ze zápasu proti Jablonci pomůže zvednout si sebevědomí, bude to jedině dobře,“ podtrhl.

Fotbalisté Dynama mají teď nahuštěný program. Taky po neděli mají „anglický“ týden, druhý v řadě. Už ve čtvrtek se totiž hraje pohárová odveta.

„Obě mužstva prokázala, že pohár chtějí hrát,“ usoudil po prvním utkání trenér Komňacký. „Vezeme si nerozhodný výsledek, nic ještě není rozhodnuto. My o postup stojíme, takže doma budeme chtít naše snažení dotáhnout do úspěšného konce,“ ujistil.

Ale ani Dynamo, byť pro něj má jasnou prioritu boj o ligovou záchranu, k odvetě nepojede jen z povinnosti. „Myslím si, že jak já, tak můj kolega dobře víme, že výsledek 0:0 je ošidný,“ měl trenér Cipro jistě na mysli, že i remíza 1:1 by v odvetě jeho tým posunula do semifinále proti vítězi dvojice Mladá Boleslav - Sparta.