Utkání mělo několik dramatických momentů. Za stavu 1:0 se kopala penalta za faul na Džafiće. Strnad, který byl autorem prvního gólu z 35. minuty po překrásné přihrávce Presla, poslal míč ve 43. minutě k levé tyči, ale tam ho vyrazil Daněk. Strnad dorážel do tyče a Štrbák pak dorážel podruhé s tečí na roh.
Bohemians hráli na Soukeníku velmi aktivně a nepůsobili jako poslední tým tabulky. Naopak. V 54. minutě srovnal na 1:1 Just střelou po zemi, na ní si gólman Toma sáhnul, ale nechytil ji. Duel se mohl zlomit v 60. minutě, kdy domácí Javorek předložil ideální přihrávku Šimákovi. Před ním zela poloodkrytá branka, ale špílmachr Táborska smolně nastřelil nohy obránce. Jako by Táborsko urazilo fotbalového Boha. V 66. minutě už prohrávali po hlavičce Fikejze 1:2. Nad stadion Soukeník se přihnala mračna, vítr a prudký déšť. V 73. orazítkoval Javorek břevno! Nevlídné počasí vybičovalo domácí k závěrečnému tlaku. V 77. minutě srovnal složitou hlavičkou na 2:2 Musiol a v úplně poslední minutě se k odraženému balonu dostal atakující Kotrba, který se stal hrdinou zápasu gólem na 3:2. Domácí nedobytná tvrz byl uhájena.

FC MAS Táborsko – FK Bohemians Praha 3:2 (1:0)
Branky: 35. Strnad, 78. Musiol, 90. Kotrba – 54. Just, 66. Fikejz.

Sestava FC MAS Táborsko: Toma – Kotrba, Mráz, Hric, Štrbák (71. Musiol) – Šiml - Džafič (63. M. Vukadinovič), Javorek, Šimák, Presl – Strnad (86. Rabiňák).

Sestava FK Bohemians Praha: Daněk – Houžvička, Hochmeister, Demeter (83. Bukač), Laštovka – Boček, Rýdel, Ibragimov (90. Ondrušík), Norek – Fikejz (73. Kyndl), Just.

Rozhodčí: Bílek – Hock, Černý.
ŽK:79. Šiml, 90. Džafič – 29. Boček, 59. Fikejz, 63. Houžvička.
Diváci: 1462

Hodnocení trenéra FC MAS Táborsko Petra Frňky:
„Na rozdíl od jiných soupeřů nehrála Bohemka proti nám pouze defenzivně. Byla nebezpečná a velmi aktivní. Místy nás dostávala pod tlak. My jsme si dokázali vytvořit mraky šancí, ale neuměli jsme je proměnit. Soupeř nám ukázal, jak být efektivní. Neproměnili jsme penaltu a najednou jsme prohrávali 1:2. Měli jsme půl hodiny času se zápasem něco udělat. Vítězství bylo velmi hektické, ale moc jsme ho chtěli. Zápas měl pro nás šťastný konec.

Hodnocení trenéra FK Bohemians Praha Romana Veselého:
„Gratuluji soupeři ke třem bodům a k poskočení na první místo tabulky. Jsem rád, že náš tým ukázal svůj charakter a výrazně přispěl k náboji utkání. Myslím si, že jsme svou aktivní hrou domácí překvapili. Nebyli jsme tu daleko od senzace, ale závěrečný tlak domácích byl drtivý."