Na stadionu Kvapilova vypukne v sobotu 19. srpna od 17 hodin fotbalový svátek. „Na exligistu se těšíme. Naším přáním je utkání v domácím prostředí zvládnout. Hráči už určitě nebudou tak nervózní jako před 14 dny proti Olympii. Věřím, že prolomíme sérii tří remíz a konečně zvítězíme,“ uvedl trenér Roman Nádvorník, který si měl po zápase v Sokolově se svými svěřenci co říct.

„Už koukáme dopředu, ale chyby jsme si vysvětlili. Dostat gól v 93. minutě, to se stane i mnohem silnějším mančaftům. Podívejte se třeba na Liverpool, který takhle dopadl s Watfordem. My se teď plně soustředíme na Příbram a chceme vyhrát, abychom v klidu odjeli další kolo do Opavy,“ uvedl trenér FCT.

František Mysliveček v akci.
František Mysliveček: Takhle přijít o vítězství, to vždycky hrozně bolí

Táborsku se podařilo získat do svého středu zvučnou posilu. Do klubu přichází dvaatřicetiletý ofenzivní záložník Jan Štohanzl, který má na svém kontě 220 ligových startů a 19 branek. Prošel Jihlavou, Teplicemi, Bohemians, Slavií, Mladou Boleslaví a Zbrojovkou Brno. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá v Indii. „Je to velmi zkušený fotbalista, který hrál evropské poháry. Měl by nám pomoci uklidnit hru našich mladých hráčů. To je ten důvod, proč jsme o něho stáli,“ uvedl trenér FCT.

Také Příbram přijede na stadion Kvapilova v Táboře se zkušenými harcovníky Skácelem, Zápotočným nebo Grajciarem. Podle Romana Nádvorníka o kvalitě hráče rozhoduje herní projev, nikoliv věk. „V dnešní době díky životosprávě, tréninkovým metodám, medicíně se věk hráčů zvyšuje. Navíc dobře funguje chemie v kabině, když jsou v ní starší i mladší hráči. Příbram možná nemá optimální výsledky, ale má velkou kvalitu. Skácel byl v nároďáku, Zápotočný kopal italskou a tureckou ligu, to musí být znát,“ míní trenér Jihočechů.
Roman Nádvorník osobně zve diváky na sobotní utkání s Příbramí a přeje si, aby dorazili v tak hojném počtu jako na Olympii Praha. „Potřebujeme, aby nás diváci podpořili a povzbudili. Na Kvapilce se rodí příjemný fotbalový stánek, tak si pojďme společně zápas užít a vyhrát,“ uzavřel trenér.

Utkání v Táboře budou řídit rozhodčí: Ginzel – Ratajová, Poživil.