Vítězný gól vstřelil z pokutového kopu devětadvacetiletý Jan Schaffartzik, jenž po zápase odpovídal na dotazy novinářů.

Kolikátá vaše penalta v této sezoně to byla?
Osmá, anebo devátá? Osm jsem jich dal, jednu ne.

Takže jste na penalty specialista?
To si nemyslím, spíš před každým zápasem přemýšlím, kdybychom kopali penaltu, kam bych to měl dát, kam by mi gólman mohl skočit, kam nemohl. Zatím mi to vychází a jsem tomu moc rád.

Před zápasem jste se netajili svým respektem před sílou domácího Táborska, po většinu času jste ale zápas měli pod kontrolou.
Hráli jsme novým stylem, který jsme zkoušeli v zimě, a to systémem 3-4-3, který je hodně útočný. Řekl bych, že nám to sedlo. I díky terénu, který sice byl hodně podmáčený, nám ta kombinace na něm ale šla a docela nám vyhovoval.

Co náročný program, jaký teď máte? A navíc i hodně cestování?
Cestování je nepříjemné, jezdíme hodně daleko. Když ale máte v zádech výhru nad prvoligovým týmem, cesta líp utíká. Ze zápasů sobota, středa, sobota jsme měli vítěznou šňůru, a tak jsme si i tady proti Táborsku hodně věřili.

Vezete se na vítězné vlně, kde vidíte příčinu?
Hlavně je dobrá parta a přišel dobrý trenér. Všichni táhneme za jeden provaz a máme hodně útočné mužstvo. To se projevuje právě i v tom, že máme hodně pokutových kopů. Hodně se totiž tlačíme do vápna, kde pořád máme čtyři útočníky, kteří jsou na stejné vlně a dávají góly.

Jenže vy jich dáváte nejvíc… Byl jste někdy nejlepším střelcem týmu?
Nikdy. Maximálně někdy za barákem mezi klukama.

Teď jste vstřelil gól i Táborsku, které v minulém kole pořádně zatápělo i Baníku na jeho hřišti. Zaskočili fotbalisté Táborska něčím také vás?
To si nemyslím. Že nás čeká těžký zápas, s tím jsme počítali. Táborsko sice v tabulce není úplně nahoře, ale pořád je to kombinačně silné mužstvo a hlavně doma dokážou potrápit kdekoho. Porazili Olomouc, také na Baníku teď hráli výborně. Uspět tady není vůbec jednoduché.

Zmínil jste Baník, který den před vaší cestou na jih Čech přivezl tři body z horské půdy na Žižkově. Ani to vám pro zápas s Táborskem nevzalo motivaci?
Vůbec ne. Že Baník vyhrál 1:0, jsme samozřejmě věděli, ale i kdybychom do ligy nepostoupili, chceme uhrát třetí místo. Za tím jdeme.

V minulém kole jste rozhodl o výhře s Budějovicemi, teď i s Táborskem. Máte za ty vítězné penalty nějakou zvláštní prémii?
Peněžitou odměnu žádnou, ale pro mě je to taková třešnička na dortu. Pro mě jako štítového hráče dát gól je něco navíc a jsem za to strašně rád.