Fotbalisté Sokola Sezimovo Ústí udělali ve středu rázný první krok vstříc velkému klubovému úspěchu. V úvodním finálovém střetnutí krajského kola Českého poháru dokázali dobýt hřiště svého z Vodňan, a připravili si tak výtečnou pozici pro domácí odvetu. Ta se hraje za řekou ve středu 8. června.

VODŇANY – SOKOL S. ÚSTÍ 3:2 (2:2)

Branky Sezimova Ústí: Nikl, Kutner, Brůžek.
 V rušném prvním poločase se domácí celek dvakrát dostal do vedení, ale Sezimoústečtí vždy našli na jeho trhák účinnou odpověď. Po přestávce už se hosté do brankových dostihů s vodňanským soupeřem nepustili a trpělivě si počkali na svou šanci. Ta přišla v 75. minutě a Brůžek s ní naložil k plné spokojenosti sezimoústecké fotbalové ekipy. Vítězství 3:2 na půdě soupeře dává hráčům Sokola velké naděje na zisk jihočeské pohárové trofeje.

 Milan Barteska, trenér Sokola Sezimovo Ústí: „Přiznám se, že jsem měl ze zápasu obavy, protože Vodňany hrají v poslední době výborně a my jsme naopak hodně oslabení. K utkání jsme navíc přijeli na poslední chvíli. Možná i proto nás domácí v prvních dvaceti minutách dostali pod tlak a mohli jsme klidně prohrávat, což se naštěstí nestalo. Hráče jsem už před utkáním upozorňoval na to, že je třeba vstřelit alespoň nějaký ten gól, což je v poháru důležité. Splnili to dokonale, dali hned tři a vyhráli, což nám samozřejmě udělalo obrovskou radost. Hlavně za druhou půli, kdy si hrábli na dno, musím kluky moc pochválit. Jsme ale jenom v poločase a ještě nám zbývá druhý krok, a na který se budeme chtít dobře připravit."

 SOKOL SEZIMOVO ÚSTÍ: Bárta – Funda (47. Irsa), Sazma, Vilímek, Brůžek – Bartáček, Kutner, Vinš, Hladík (89. Kuldan) – Nikl (87. Novotný), Šmíd.