Hráči obou týmů také začali obezřetně a spíše jako by jak domácí, tak hosté čekali, s čím na ně soupeř vyrukuje. Což platilo ale jen o úvodní desetiminutovce, protože už ve 12. min. Dynamo udeřilo, a to po nádherné akci: Mashike vybojoval míč u levé lajny, poslal ho přes celé hřiště na druhou stranu na Wermkeho, po jehož přetaženém centru Čavoš v plném běhu napálil balon pod břevno – 1:0!

Hosté pak přitlačili, ale do šance je pozorná defenzíva Dynama nepouštěla. Naopak krátce před poločasem Dynamo udeřilo podruhé, když na dlouhý pas z hloubi pole si do vápna naběhl Pešek, obhodil si brankáře Ottmara, ten ho srazil a nařízenou penaltu Táborský zvládl suverénně – 2:0.

Hosté ve snaze s nepříznivým skóre něco udělat posílil ofenzivu o Žondru, jenže hned v nástupu do druhé půle dvěma slepenými góly, v nichž měl v obou prsty muž zápasu Jakub Pešek, zvýšilo Dynamo během tří minut na šokujících 4:0!

Dynamo pak koncertovalo a hosté mohli děkovat jen Ottmarovi v brance, že nedostali další góly. Až čtvrt hodiny před koncem korigoval Pázler na 4:1.

Dynamo ČB - Hradec Králové 4:1 (2:0) - Branky: 12. Čavoš, 39. Táborský (11), 52. Plašil vlastní, 55. Mashike – 76.Pázler. ŽK: Wermke, Pešek – Ottmar. Diváci: 1516. Rozhodčí: Dubravský – Dresler, Lakomý.

Dynamo: Křížek – Řezáč, Novák, Kladrubský, Helešic – Javorek, Čavoš – Wermke (88. Pouček), Pešek (90. Moravec) – Mashike, Táborský (75. Kadula). Hradec Králové: Ottmar – Černý, Bederka (70. Nosek), Plašil, Shejbal – Jirsák (55. Krátký), Schwarz – Martan, Zorvan (44. Žondra), Vlkanova – Pázler.

Trenéři po zápase
David Horejš, Dynamo ČB: "Musím klukům za to, co předvedli, poděkovat. Od první minuty jsme šli za vítězstvím a myslím, že jsme ty tři body získali zcela zaslouženě. Úrovni zápasu pomohl i Hradec, který tady chtěl hrát fotbal, nicméně my dneska byli produktivní, a proto jsme tak vysoko zvítězili. Mezi 60. a 70. minutou jsme za stavu 4:0 mohli ještě další góly přidat."

Karel Havlíček, Hradec Králové: "Věděli jsme, že jedeme na hřiště výborného mužstva a myslím, že jsme měli soupeře i přečteného. Jenže přišla první akce a první šance a my inkasovali. Domácí nás poté předčili ve všech směrech, hlavně v důrazu a agresivitě. My si zřejmě přijeli zahrát fotbálek uprostřed hřiště…"