V centru zájmu fanoušků na Táborsku se ocitlo sousedské derby mezi Sokolem Sezimovo Ústí a Dražicemi. Tento nováčkovský duel měl pozoruhodný vývoj. Dražičtí si po hodině hry hýčkali dvoubrankové vedení, jen o chvíli později ale prožili pořádný šok a během necelých čtyř minut nechali domácí celek vyrovnat. Když už střetnutí zvolna směřovalo k remíze, vymetl hostující Radek Fořt šibenici Plachého branky a tři body se stěhovaly do sbírky Dražic. Dodejme, že domácí představili v zápase nové posily: záložníka Jiřího Peltána a útočníka Lukáše Nerudu ze Soběslavi i nestárnoucího střelce Michala Sokolta, který tak odložil plánovaný konec aktivní činnosti.

Stoprocentní spokojenost zavládla také v kabině mladičkého B-týmu Táborska, který si i napodruhé přivezl tříbodovou kořist z výpravy na cizí bojiště.

První bodovou ztrátu hlásí fotbalisté Želče, a to po souboji dvou dosud neporažených mužstev na čimelickém trávníku. Bezbrankový smír je zřejmě nejcennější pro zkušeného želečského brankáře Martina Blažka, jenž ve třech utkáních nového ročníku ještě neinkasoval.

SOKOL S. ÚSTÍ – DRAŽICE 2:3 (0:1)

Branky: Hoffmann, Škarda – Kromka 2, Fořt.
Ladislav Šebek, místopředseda oddílu TJ Sokol Sezimovo Ústí: „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. Dražice se dostaly do vedení a po přestávce daly rychle i druhý gól. Cenné bylo, že kluci zápas nezabalili a díky aktivní hře se jim podařilo vyrovnat na 2:2. Je velká škoda, že pak Hoffmann neproměnil samostatný únik, protože v závěru jsme z ojedinělé akce soupeře zápas ztratili. Do utkání naskočili narychlo tři noví hráči a teď se nám vrátí další dva. Musíme je co nejrychleji zapracovat do sestavy, protože zatím je to takové nesourodé, a pokud možno navázat na solidní výkon ze druhého poločasu.“

Marian Horka, hrající trenér TJ Dražice: „První poločas jsme odehráli tak, jak bych si představoval. Podal jsme v něm dobrý výkon a soupeře k ničemu nepustili. Bohužel místo toho, aby nás druhý vstřelený gól uklidnil a byli jsme v klidu, tak jsme úplně přestali hrát.
Soupeř nám dal během tří minut dva šťastné góly a začínalo se znovu. V 80. minutě mohl utkání rozhodnout domácí Hoffmann, ale svou šanci naštěstí neproměnil, a my naopak šli znovu do vedení díky krásné střele Fořta z 88. minuty. Pak už jsme si zápas pohlídali a získali důležité tři body. Pochválit za výkon musím naše střelce Kromku a Fořta.“
SOKOL S. ÚSTÍ: Plachý – Bartáček (79. Doubek), Sazma, V. Brůžek, Podroužek (89. Žilinčík) – Löffler (46. Škarda), Hoffmann, Peltán, Novotný – Sokolt (53. Irsa), Neruda (51. Hladík).
DRAŽICE: Baka – Bareš, Horka, Fořt, Hořejší – Vlašín, D. Štecher (80. Sedlák), Veselý, P. Novotný – Stuchlík (90. J. Štecher), Kromka.

OSEK – TÁBORSKO B 2:3 (1:1)

Branky Táborska: Novák 2, Peterka.
Martin Štica, trenér B-týmu FC MAS Táborsko: „Prvních patnáct minut jsme na hřišti prospali, ale pak jsme zapnuli a získali převahu. Domácí proti nám celý zápas praktikovali systém dlouhých nakopávaných míčů. Myslím, že od našeho prvního gólu nebylo pochyb o tom, že vyhrajeme. Zkomplikovali jsme si to jen naší koncovkou; být lepší, zvítězili bychom výraznějším rozdílem. Tentokrát bych za výkon pochválil celou obranu, dobře hrál Vysušil, dařilo se Vozihnojovi. Náš střelec Novák možná až příliš dlouho drží balon. Další příležitosti, které neproměnil, by měl dávat. Domácí hráli tvrdší fotbal, a tak jsem rád, že se naši hráči vyhnuli zraněním. Dnes jsme opět nastoupili s mladými hráči, kdy nejstaršímu bylo třiadvacet a nejmladšímu jen šestnáct let.“
TÁBORSKO B: Sestava FCT B: L. Novák – Větrovský (74. Mikuláštík), Kmeťo, Škarda, Vysušil – Štefl – Mischnik (72. Varačka), Peterka, M. Novák, Vozihnoj – Dvořák.


ČIMELICE – ŽELEČ 0:0

Roman Lukáč, trenér Sokola Želeč: „Byl to náročný zápas plný těžkých osobních soubojů. Šance ke skórování měly oba týmy spíš po standardních situacích, ale brankáři na obou stranách nechtěli žádného střelce nechat proslavit. Nakonec z toho byla zasloužená remíza.“
ŽELEČ: Blažek - Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (46. Bosnyak) - Fiala, Holub, Kloc (80. Šindelář), Šváb (88. Froněk) – M. Brůžek (78. Stránský), Novotný.