S výkonem svých svěřenců byl trenér Ondřej Prášil přesto spokojen: „Soupeř potvrdil velkou kvalitu, navíc je v závěrečné fázi zimní přípravy, zatímco my ještě jsme v plné zátěži," uvedl písecký kouč pro Deník a dodal, že hlavně v prvním poločase jeho tým byl favoritu důstojným soupeřem.

Písečtí fotbalisté zřejmě hrát v plné zátěži zvládají bez větších potíží, protože pět gólů druholigovému Znojmu nastříleli bezprostředně po návratu z náročného šumavského soustředění… „Já myslím, že soustředění klukům skutečně prospělo," s úsměvem poznamenal Prášil a přidal i vysvětlení: „My totiž byli jen na běžkách a po tom běhání v kopcích měli kluci očividně velký hlad po fotbale. Ta chuť byla vidět," usmíval se.

Před třemi týdny v Č. Budějovicích proti juniorům Dynama měl trenér Prášil na lavičce do pole dva dorostence, od té doby se ale písecká družinka utěšeně rozrostla. „Uzdravili se Holub, Hrachovec a Zeman, už proti juniorce přibyl Havel z Dynama, odkud minulý týden přišel i Vaněk, výborně se jeví i Froněk a Kočí z Táborska," kvitoval konsolidaci svého týmu písecký kouč.

S posilami panuje u Otavy spokojenost. „Lukáše Havla známe, už u nás působil a víme, že kvalitu určitě má," oceňoval Prášil už po zápase s juniory Dynama. „Froněk střílí góly, vnesl do naší hry dynamiku. Aleš Kočí je důležitý pro organizaci hry a její zrychlení, na svůj věk je navíc i velice dobře kondičně připravený. Mladí hráči vedle něj určitě porostou a dá se říct, že zaplnil mezeru, která v týmu po odchodu Honzy Zušťáka byla. Pokud jde o Filipa Vaňka, jeho výhodou je, že hrát může vlevo beka i halva. Určitě má na vyšší soutěž, než jakou je liga juniorů, pro mužstvo by měl být platným hráčem," hodnotil posily Prášil.

Ten věří, že jeho tým jde správnou cestou. „Nám se závěr podzimu výsledkově příliš nepovedl, a tak nás čeká náročné jaro. Půjdeme ale do něj s důvěrou, a byť nám los určil za soupeře na domácí hřiště týmy z horní půlky tabulky, rádi bychom se co nejdříve z nebezpečného pásma dostali pryč," ujistil Ondřej Prášil.