V 56. minutě měl hráč hostí Traoré na hlavě stopadesátiprocentní šanci po standardní situaci, míč před ním vyplaval zhruba na malém vápně, ale záložník z Pobřeží slonoviny šanci zahodil. Vzápětí podnikli domácí díky akci Tvarohy jeden ze svých vydařených brejků a Rudnytskyy dostal hráče ze Šluknovského výběžku do vedení. Za nějakých sedm minut Varnsdorf opět vyrazil na zteč a přihrávkou od Rudnytského nepohrdl hráč s hereckým jménem Landovský.

Ani za stavu 2:0 Jihočeši zápas nezabalili a dokázali před koncem snížit z penalty Džafićem, který byl faulovaný. Ještě zbývaly minuty na vyrovnání, ale to už nepřišlo.

Táborsko se po této prohře dostalo na 6. místo tabulky se 26 body. Na bodový zisk mohlo ve Varnsdorfu klidně dosáhnout, protože bylo po většinu zápasu kombinačně lepším týmem, ale nedostávalo se mu střelecké efektivity. „Rozhodně bych vinu nesvaloval na našeho hráče Traorého. Další šance měli Presl, Strnad. Měli jsme dost příležitostí, abychom zápas vyhráli, odhaduji tak sedm, osm. Stejně jako proti Viktorii Žižkov nám míč tancoval po brankové čáře a my jsme ho nedokázali dostat do brány," posteskl si trenér FC MAS Táborsko Petr Frňka.

Neproměňování šancí zkrátka zlomilo Jihočechům fotbalový vaz. „Když nedáváte šance, vždycky se vám to vymstí. Musíme to brát s pokorou. Je to trpké, ale prohru musíme spolknout. Nutno říct, že jsme hráli proti velmi kvalitnímu soupeři, který je právem na čelních příčkách tabulky," uvedl Petr Frňka.

Kromě dalších šancí se mohla ve prospěch Táborska kopat i penalta. Ve 33. minutě byl Strnad ve vápně atakován Kouřilem ve skluzu, jenže souboj ustál a upadl až za moment. Místo pokutového kopu viděl hráč hostí žlutou kartu. „Prohra mě moc mrzí. Viděl jsem na hráčích odhodlání znovu vyhrát. Měli velkou chuť a vůli. Ale na krásu se fotbal nehraje, hraje se na branky. Soupeř nám dva pěkné góly vstřelil. Dvakrát jsme nebyli při presinku dostatečně důslední," konstatoval trenér FC MAS Táborsko, který bude se svými svěřenci trénovat ještě poslední listopadový týden. Pak hráči odejdou na dovolenou . Zimní příprava vypukne 5. ledna 2015.

FK Varnsdorf - FC MAS Táborsko 2:1 (0:0)

Branky: 57. Rudnytskyy, 64. Landovský – 83. Džafić (pen.)

FK Varnsdorf: Porcal – Zieris, Kouřil, Landovský – Breite, Janoušek, Daníček (60. Schubert), Jurča (79. Durdevič), Tvaroha, Rudnytskyy (89. Čurgali) – Martan.

FC MAS Táborsko: Toma – Sladký, Hric, Cíferský, Divíšek – Javorek - Presl (79. Nešický), Džafič, Traoré (68. Šiml), Ciku (68. Musiol) – Strnad.

Rozhodčí: Houdek – Mencl, Kožár.

ŽK: Rudnytskyy, Breite, Kouřil – Javorek, Džafić, Strnad.

Diváci: 1 215.