Pikantní jihočeský souboj 21. kola soutěže rozhodl na prosluněné Svépomoci jediný gól; vítěznou euforii nastěhoval do šatny píseckých fotbalistů, zatímco domácí B-tým Táborska prožíval nepříjemné zklamání. Jeho tíha byla o to výraznější, že v domácích barvách vyrukovala do boje respekt nahánějící enkláva pendlů z A-týmu. Pouze jména v zápise o utkání ovšem úspěch zajistit nemohou. Výkon některých „pomocníků" byl mírně řečeno bezkrevný, a to především ve druhém poločase, který zastihl celou domácí družinu až na několik výjimek v nedbalkách. Nadšený s prací svých oveček rozhodně nemohl být ani kouč A-mužstva Roman Nádvorník, jenž derby přihlížel. V dresu Písku naopak zaslouženě jásali i dva hráči, kteří ještě na podzim obývali šatny Táborska: Aleš Kočí a Tomáš Froněk. Oba se ještě před výkopem střetnutí dočkali oficiální rozlučky s modro-bílými barvami a poděkování domácích činovníků.

Ale zpět na konec zápasu. Hodnocení domácího lodivoda Radima Kokeše, který na lavičce záložního celku FC MAS zastoupil absentujícího Miroslava Čížka, pochopitelně vykazovalo smutek: „Myslím si, že začátek zápasu a v podstatě celá první půle byla z naší strany dobrá. Vytvořili jsme si tam šance a měli dost standardních situací. Ve druhém poločasu jsme pro mne nepochopitelně přestali hrát. Vyklidili jsme střed hřiště, bylo tam hodně ztrát, což nás samozřejmě stálo hodně sil a vzalo vítr z plachet. Gólu, který jsme dostali, předcházel nedůraz obránce při přihrávce Aleše Kočího, o kterém samozřejmě víme, že to s balonem umí. Je to pro mne zklamání, protože jsem věřil, že můžeme uspět a uhrajeme dobrý výsledek."

FC MAS TÁBORSKO B - FC PÍSEK 0:1 (0:0)

Branka: 71. Rendla. Žluté karty: Kalvach, Presl, Běloušek - Kočí, Sajtl, M. Held, Řehák. Rozhodčí: Martínek – Pekař, Kovářová. Diváků: 160.
SESTAVY - FC MAS Táborsko B: Řehák – Landovský, Chotovinský, Běloušek, Hanzlík – Souček (71. Nehoda), Peterka (38. Presl), Kalvach (86. Grobár), Ciku (74. Turek) – Mrázek, Dordevič (61. Kostka). FC Písek: Varyš – Hrachovec, Rendla, Holub, Sajtl – Voráček, Milec, Kočí, P. Řehák, Froněk – M. Held (82. Řezáč).
V příštím kole cestuje Táborsko B v sobotu dopoledne na hřiště třináctého Litoměřicka.