„Vítězství je vždycky dobré a cenné zároveň. Je zcela jedno, zda jsme předtím vše vyhráli, nebo uhráli jiné výsledky. Pro vítězství fotbal hrajeme. To je ten nejdůležitější motor," burcuje trenér FC MAS Táborsko Petr Frňka.

Ten si uvědomuje, že Karviná má velmi kvalitní mužstvo, ale soustředí se hlavně na své svěřence a jejich výkony. „Nepřemýšlím směrem, čeho se měli proti Karviné vyvarovat, abychom uspěli. Spíše přemýšlím směrem, co musíme udělat pro to, abychom vyhráli. My si musíme především dát pozor na vlastní herní výpadky, kdy ztrácíme aktivitu ve hře," řekl trenér jihočeského týmu.

V týdnu jeho celek zvítězil v poháru nad Tachovem 3:1. Podle Petra Frňky tento zápas nijak nezkomplikoval přípravu na mistrovské utkání. „V týdnu jsme normálně dvouvrcholově trénovali, jen jsme rozložili síly mezi hráče, kteří nedostávali zatím tolik prostoru. Žádnou komplikaci v sehraném pohárovém utkání nehledejme. Hráči naopak mají rádi zápasy o dost víc než trénování," usmál se Petr Frňka.
Karvinou odborníci pasují na aspiranta na postup do Synot ligy. „O postup a samotnou špičku tabulky může v této sezoně hrát skutečně neobvykle hodně týmů. Karviná je rozhodně jedním z nich. V tomto kontextu asi souhlasím. Karviná je rozhodně posílená. Ale to není až zase takové téma pro mě. Otázka je to spíše na trenéra Webera, jak moc si to mužstvo sedlo a je sehrané. Hráčskou kvalitu má rozhodně vysokou," shrnul Petr Frňka.

Ten má velmi dobrou situaci v tom, že všichni jeho hráči mají chuť a velké odhodlání prosadit se. Ti, kteří nastupují z lavičky, se vesměs velmi srdnatě perou o místo v sestavě. Základní jedenáctka proti Karviné může být úplně jiná než minule ve Frýdku-Místku.
„Sestavu v hlavě mám. Ale pozor, výsledek zápasu neurčuje jen základní sestava! Zatím je dobré, že kluci jsou dobře připraveni. Kvalitu mají nejen hráči základní jedenáctky, ale i hráči na lavičce. Vycházejí nám střídání. Hráči, kteří naskočili do utkání v jeho průběhu, hru vždy výrazně a významně oživili a vystupňovali. To je velice cenné a dobré pro celý tým. V tomto směru jsem moc spokojený," uvedl Petr Frňka, který na sobotu spřádá jeden hlavní plán: Zvítězit.

Poslední vzájemný zápas v Karviné z letošního května skončil 0:0. Loni na podzim Táborsko doma zvítězilo 2:1 (Strnad 2).