Soupeřem favorizovaných Jihomoravanů bude odhodlaný domácí celek FC MAS Táborsko, který touží po prvním jarním domácím vítězství. A na kom jiném se chytit, než na favoritovi…

Trenér Jihočechů Petr Frňka má jasno: Znojmo se pere s Hradcem Králové a Karvinou o postup a na severu Jihočeského kraje bude chtít naplno bodovat. „Znojmo je skutečně silným týmem, nám se navíc poslední utkání nevydařilo. Ale samozřejmě chceme vyhrát, o tom nemusíme pochybovat," uvedl Petr Frňka.

Podle jeho názoru budou Jihomoravané pod tlakem a potřebují každý bod. Z tohoto pohledu by jihočeský tým měl být v pohodě. Trápí ho nicméně marodka a pro čtyři žluté karty nenastoupí Jan Juroška. Naopak po karetních trestech se vrací triumvirát Antonín Presl, Ben Traoré a Aleš Hanzlík. „Máme to složité, jsem rád, že mohou už hrát," podotkl trenér FCT. Soupeři bude chybět klíčový útočník Žondra, který bude po osmi žlutých kartách stát dva zápasy. „Znojmo má spoustu věcí postavených na něm, uvidíme, jak se s tím vyrovná. Určitě je to pro ně oslabení, ale oni chtějí postoupit nahoru," míní Petr Frňka.

Ten se těší na to, že Znojmo nepatří k mužstvům k betonářskou pověstí. „Znojmo bude hrát otevřený fotbal, jeho styl by nám měl vyhovovat. Věřím, že zápas pro nás skončí vítězně," Petr Frňka.

Na podzim Znojmo doma zvítězilo 4:2. Sobotní duel bude řídit trojice rozhodčích:Pechanec - Pospíšil, Melichar.