Olympia Praha do II. ligy postoupila letos na jaře, kdy sice skončila druhá za Viktorií Jirny, ta ale nesplnila licenční podmínky pro účast v profesionální soutěži. Vedení Olympie postup z druhé příčky akceptovalo, ač se A-tým z Hradce Králové, kde do té doby působil, stěhoval do Prahy na Strahov.

Jihočechy ale nečekal lehký soupeř, což se potvrdilo už v 10. minutě, kdy po Rumlově centru Liener napálil míč do břevna Křížkovy branky.

To bylo vážné varování a hosté postupně začali přebírat otěže hry do svých rukou. A ve 13. minutě se rodila jejich první velká šance, Táborský ale po Peškově přízemním centru ve slibné pozici podklouzl a míč netrefil. Deset minut nato si Wermke potáhl míč po vápně a levačkou tvrdě vypálil, brankář Frydrych ale stačil jeho ránu konečky prstů vyškrábnout na roh.

Velkou možnost dát důležitý první gól mělo Dynamo pět minut před půlí, kdy se Táborský vyměnil balon s Peškem, sám před brankářem ale místo střely zkusil blafák a o míč přišel.

Hned v nástupu do druhé půle utekl Wermke, obhodil si křižujícího stopera Maršálka, vybíhající brankář Frydrych však stačil jeho ránu vyrazit na roh.

Pražané hrozili převážně z rohových kopů, které zahrávali hodně nepříjemně. Gól ale mohla Olympia dát ze hry, a to v 70. minutě, Křížek naštěstí pro Dynamo Frizoniho šanci zneškodnil.

A protože v závěru Kadula trefil hlavou jen tyč, skončil zápas bez branek.

Olympia Praha - Dynamo ČB 0:0 - ŽK. Bareš. Diváci: 421. Rozhodčí: Mikyska – Caletka, Podaný. Olympia: Frydrych – Maršálek, Opluštil, Žežulka – Ruml, Vopat, Demeter (14. Verner), Liener, Frizoni – Hejný (69. Bareš), Katidis (79. Dordevič). Dynamo: Křížek – Řezáč, Kladrubský, Novák, Helešic – Javorek, Čavoš – Wermke (76. Pouček), Pešek – Mashike (86. Kadula), Táborský (64. Benát).