Do pátého srpna zbývá 18 dnů. V tento den hřiště s přírodní trávou, odpovídajícím zázemím, parkovištěm a tribunou otestují spolu s domácími fotbalisté pražské Olympie. Teď se netrpělivě očekává dodávka sedaček z Turecka.

„Dostal jsem informaci, že se zakázka zpozdila a přijedou až v pátek. Na montáž nám ale stačí pět dnů,“ ujišťuje Tomáš Samec, že do prvního hvizdu všechno stihnou, přesto neskrývá zklamání. Při čtvrteční tiskovce se jí nepochlubí.

Stoprocentně hotovo ani po montáži sedaček ale na stadionu nebude.

„Až na jarní část sezony bude hotová tribuna, kterou postavíme na východní straně areálu, u Jordánu. Začneme s ní sice už na podzim, ale hotová bude do jarní soutěže,“ upozornil Tomáš Samec. Uvnitř této tribunu vznikne další sociální zařízení.

Přestavba stadionu v Kvapilově ulici.Zdroj: Deník/ Alena Šatrová

To už ale bude hotový sektor odborně nazývaný jako vlajkonoši-hosté, kteří sem do něj budou mít samostatný vstup a také vlastní občerstvení. „Na stadionu počítáme se čtyřmi bufety, zázemím pro novináře, hlasatele a další řídicí složky,“ dodal výkonný ředitel.

Na tento okamžik si táborští fotbalisté počkali více než pět let. Myšlenka na přestavbu stadionu v Kvapilově ulici, čímž by se druholigové zápasy dostaly víc do centra pozornosti, se zrodila spolu s novým subjektem FC MAS Táborsko.

Ten vznikl v roce 2011 sloučením Spartaku MAS Sezimovo Ústí a konkurenčního FK Tábor. Majetkově je propojil Jiří Smrž.

Po šesti letech se jeho idea stává skutečností, ale on už u toho není. Klub, který finančně zajišťoval, 30. května opustil.
Důležité je nyní datum 30. července, kdy do Tábora přijede komise pro stadiony a hrací plochy z fotbalové asociace. „V diáři mám třináct bodů, a ty splníme,“ zdůraznil Tomáš Samec.

Do přestavby stadionu nejdříve město poslalo pět milionů na výměnu umělého trávníku, poté II. etapu dotuje deseti miliony. Taková je nyní dohoda mezi vlastníky klubu a městem, když zatím pro majetkoprávní náročnost není dokončen bezúplatný převod stadionu městu.