Vedle své funkce sportovního manažera totiž byl z rozhodnutí akcionářů klubu pověřen i vedením nově vytvořeného realizačního týmu.

Jak si s Lubošem Urbanem rozdělíte kompetence?

Samozřejmě, že jsme spolu o tom mluvili a jsem přesvědčen, že se domluvíme. Podstatné je, aby mužstvo fingovalo tak, jak fungovat má. Aby se dostalo tam, kam patří. A je jedno, zda u toho budu já, či někdo jiný. O jménech to není. Luboš Urban mě svého času jako trenér chtěl do Jihlavy, a byť nakonec z toho sešlo, při vzájemné spolupráci si jsme určitě schopni vyhovět.

Je současné složení realizačního týmu jediné, které vedení klubu zvažovalo, anebo jste v zimě měli i jiné varianty?

Padala různá jména a já měl v hlavě několik variant, které jsem představil akcionářům klubu. Ti nakonec rozhodli, jak rozhodli, a já to jejich rozhodnutí respektuji. Jsem tomu i rád, na druhou stranu ale upřímně říkám, že ani dosud jsem se nenudil. Doufám ale, že se to skloubím. Ostatně i proto jsem si k sobě vybral trenéra, který je zkušený. Je to hlavní trenér, jenž má něco za sebou. Je to trenér pedant, hodně dbá na disciplínu. A jak už jsem řekl, určitě se dokážeme spolu na všem domluvit. I když realita je taková, že právo veta mám já.

A co Pavol Švantner a Míra Plocek?

Pavla jsem si vybral, protože ho znám a vím, že je to pracovitý kouč. Míru Plocka znám z kabiny jako spoluhráče, je to výborný kluk, férový, pozitivní a stále se udržuje. Odváděl výbornou práci u dorostu a zapracoval i na své kvalifikaci, prostě těch aspektů, proč jsem si ho vybral na post kondičního trenéra, je víc.

Takže toto složení trenérského týmu pro jaro je definitivní?

Ano, v této sestavě i my na lavičce půjdeme do jara.

Co první posily v kádru? Máte ještě vyhlédnuté nějaké další hráče?

Současná podoba hráčského kádru konečná ještě není, nicméně já hráčům v kabině řekl, že teď je na nich, aby nás přesvědčili, že už žádné posily nepotřebujeme. Oni mají právo první volby a mají tudíž příležitost ukázat, že už nemusíme nikoho shánět. My jsme v každém případě poté, co tu skončili Martin Vyskočil a Lukáš Jarolím, potřebovali zacelit díru ve středové řadě. Doufám, že se nám to podaří. Z Mladé Boleslavi přišel David Brunclík a na zkoušku je tady Ondřej Herzán, což podle mě je zajímavé jméno. Byť sami jsme zvědavi, jak na tom je, protože byl dlouho v zahraničí. Máme ale na něj dobré reference a zájem o něj byl i z jiných klubů. Jsem rád, že on sám upřednostnil naši nabídku. Na zkoušku přišel i záložník Haris Redzepi ze srbské ligy a je tu i brankář Tomáš Lešňovský z Ružomberoku. Jednáme také s hráči z naší ligy, kteří ale v této chvíli usilují o posty ve svých klubech. Věřím, že někdo z nich se tu objeví – a jsou to hodně zajímavá jména.

A co stoper Deli?

Byli jsme se Spartou domluveni, že si ho do přípravy v zimě stáhne. S tím jsme jeho hostování u nás dojednávali. Byl to pro nás důležitý hráč a doufám, že se k nám vrátí.

Na srazu bylo vidět i hodně vašich mladých hráčů.

A já jsem tomu rád, protože v současné době tady rostou výborní mladí hráči. Moc bych si přál, aby tu nebyli jen do počtu. Já v nich vidím velký potenciál, třeba Hála, Tomášek či Funda mají velké předpoklady. Šanci určitě dostanou.

Plán zimní přípravy nachystal ještě váš předchůdce, prý ale i za vašeho přispění. Moc jste toho tudíž měnit nemuseli?

Nebylo to zapotřebí, až na drobnosti vše zůstává. Včetně soustředění, které bude v Písku. Bude-li třeba na něco zareagovat, pak na to s Lubošem Urbanem zareagujeme. Nic zásadního měnit ale nebudeme. I soupeři jsou kvalitní.

Kvalitní je i prvoligové Znojmo, se kterým hrajete v neděli na Složišti. Jak zápas pojmete?

Každý z hráčů, které máme k dispozici, by měl dostat šanci – a také ji dostane. Nějaké převratné závěry ale po prvním zápase v přípravě, která trvá osm devět týdnů, určitě dělat nebudeme.

Změnil se po podzimu cíl Dynama pro jaro?

Rozhodně ne. Cílem je postup, což zaznělo i na akcionářské radě. K tomu jsou vytvořeny i dobré podmínky.

Pardubice – Dynamo ČB 3:3 (1:1)

V úvodním utkání zimní Tipsport ligy hráli na umělce v Praze – Edenu fotbalisté Dynama s Pardubicemi smírně, když o vítězství přišli až tři minuty před koncem.

Branky: 71. a 87. Fousek, 18. Řezníček – 26. Kalod, 54. Klesa, 75. Benát. ŽK: Funda. Rozhodčí: Lerch – Kubr, Hock.

Dynamo: Lešňovský – Hašek, Novák, Machovec, Funda – Poliaček, Brunclík (31. Benát), Hála, Herzán, Jasanský – Kalod.

II. poločas: Daněk – Dvořák, Tomášek, Machovec, Hanzlík – Klesa, Kadula, Benát, Redzepi, Wermke – Chmelo.