Do Liberce jste jeli s cílem přivézt tři body, vezli jste však tři góly. Proč to nevyšlo?

Jeli jsme tam s přáním bodovat, dali jsme i rychlý gól a je škoda, že jsme ten výsledek neudrželi do poločasu. Mohlo se to vyvíjet úplně jinak. Bohužel jsme jeli zase s prázdnou a nezbývá nám nic jiného, než v pátek tady doma porazit Brno.

Přitom jste i podle nezaujatých expertů v Liberci špatně nehráli.

Myslím si, že herně to nebylo z naší strany špatné, do nějakých obrovských šancí jsme Liberec nepouštěli. Míč asi drželi domácí víc než my, ale my v první půli mohli dát i druhý gól. Třeba Kuba Řezníček i Filip Rýdel měli dobré šance. Velká škoda, že jsme nedali na 2:0.

Štajner sice stý gól v lize nedal, nicméně na dva góly nahrál. To jste si na něj nemohli dát uprostřed hřiště větší pozor?

My věděli, že v Liberci většinou dělá hru, že bychom se mu ale nějak víc věnovali, to ne. Řekl bych, že velmi dobrý zápas odehrál Kušnír, který nám dal gól a na další nahrál.

Z prvních tří kol jste udělali jediný bod. Největší pesimisté nepočítali ani s ním, vy jste ale možná věřili v lepší bilanci…

Chtěli jsme udělat co nejvíce bodů, největší škoda ale je, že jsme nevyhráli hned na úvod na Baníku. Tam jsme mohli vyhrát o dva o tři góly. Ale jak říkám, nezbývá nám nic jiného, než porazit Brno.

Okruh nejvíce ohrožených týmů se zúžil na vás, Hradec, Příbram a Teplice. Cítíte, že přituhuje?

Některé týmy se vzdálily, ale pár jich je tam s námi pořád namočených. Je možné, že dvě z těch mužstev, která jste jmenoval, sestoupí.

Když ale teď v pátek večer doma s Brnem vyhrajete, namočí se tam právě i Brno.

To my dobře víme, že Brno máme na pět bodů, a kdybychom vyhráli, že bychom je měli už jen dva body. Bude to jeden ze zápasů jara. A my uděláme maximum, abychom v něm uspěli.

Posílené juniorce Dynama ani náskok 3:0 nestačil

V lize fotbalových juniorů hrály včera oba jihočeské celky doma.

DYNAMO ČB – LIBEREC 3:3 (2:0) – Ze zdánlivě jednoznačné partie, v níž po hodině hry domácí vedli už 3:0, bylo nakonec veliké drama.

Zápas byl pro mladíky Dynama jasnou záležitostí skutčně jen zdánlivě, protože těch 3:0 obrazu hry příliš neodpovídalo. Domácí se totiž do vedení dostali hodně lacino, což je zřejmě ukolébalo k přílišné bezstarostnosti, a tak Liberec sice prohrával o tři góly, přesto byl Dynamu zcela vyrovnaným soupeřem. A měl i řadu šancí, dlouho si ale jeho hráči nevěděli rady s výborně chytajícím Vokatým. Ten si poradil i s tutovkami, které měli jak Drobílek (jeho střelu zblízka Vokatý výborně vyrazil), tak agilně hrající Moustapha (jeho hlavičku z malého vápna domácí brankář reflexivně vyboxoval). V závěru prvního poločasu vychytal i Janošíka a Komendu.

Zatímco hosté své šance neproměňovali, domácí trestali chyby hostujících zadáků. Už v 16. minutě po centru Hanzlíka obránci Liberce jen sledovali, jak si úplně volný Černý v pohodě zpracovává míč – 1:0. Jen čtyři minuty nato sice Lukes přízemní přihrávku Slavíka zachytil, místo odkopu chtěl ale ve vápně rozehrávat a Malakjan mu míč ukopl rovnou do brány – 2:0. A když v 57. minutě po Malakjanově sólu zvýšil u zadní tyče Dvořák na 3:0, zdálo se být rozhodnuto.

Ale nebylo. Krystan z přímého kopu snížil, deset minut nato Komenda po rohu dal na 3:2 a o dalších deset minut později znovu Krystan vyrovnal.

Branky: 15. Černý, 20. Malakjan, 57. P. Dvořák – 58. a 79. Krystan, 68. Komenda. ŽK: P. Dvořák  – Janec. Diváci: 50. Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Pečenka. Dynamo: Vokatý – P. Dvořák, Novotný, Halama, Hanzlík – Hronec (59. Malý, 67. Čadek), Petráň, Černý, Radouch, Malakjan – Slavík (69. Vaněk).

TÁBORSKO – TEPLICE 1:1 (1:1) – Po faulu na Práška dal Hric z penalty na 1:0, ještě do půle hosté vyrovn ali.

Branky: 10. Hric (11) – 25. Shkreta. ŽK: Turek – Krátký, Kopas. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Vrzal. Táborsko: Varyš – Gallo, Král, Holub (82. Rabiňák), Kluzák, Hric, Vukadinovič, Prášek, Kutner (57. Čivič), Sazma, Turek.