Před sobotním zápasem Dynama v Ostravě na dotazy Deníku odpovídal dvaadvacetiletý záložník Roman Wermke.

V pátek proti Frýdku-Místku jste šel do hry až v závěru zápasu, takže jste možnost zahrát si v lize juniorů proti Hradci asi docela uvítal, ne?
Určitě je lepší si zahrát, než být celý víkend doma. Zápasové vytížení je důležité a já tudíž byl rád, že jsem mohl jít aspoň za juniorku.

A jistě jste nelitoval, protože zápas se vám hodně povedl…
Neviděl jsem všechny zápasy juniorky předtím, akorát vím, že moc bodů kluci neměli. Tenhle zápas nám ale vyšel a myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Na to, že jsme hráli s prvním týmem tabulky, jsme je celkem valili…

Trenér Skála pendly chválil a dá se říct, že třeba vám s Michalem Řezáčem to na pravé straně docela klapalo…
To jo, nám se i na tréninku, když jsme na stejné straně, spolu hraje dobře…

Dal jste nádherný gól z přímého kopu, kdy se vám povedl tak podobný?
To si těžko vybavuji, já trestňáků zatím moc nekopal, takže jsem moc gólů nedal. Nicméně teď jsem už ráno věděl, že jakmile jeden trestňák bude, že si ho vezmu a dám gól…

Předtím jste se dvakrát zastřeloval a pokaždé to šlo k té bližší tyči. Byl to úmysl?
Já šel vždycky zprava, míč jsem si navedl na střed a levačkou to zkoušel trefit, ale pořád mi to lítalo nějak těsně vedle.

Přímý kop jste kopal pravačkou, takže vám je jedno, zda kopete pravou, či levou?
Samozřejmě je lepší, když to mám na pravou, nicméně snažím se, abych měl obě nohy dobré.

Také vám vyšly dva centry z pravé strany, nemrzelo vás, že z toho Patrik Švantner nedal aspoň jeden gól?
Zda jsem Páťu našel oběma centry, přesně nevím, nicméně ten jeden centr po gólu určitě volal. Na druhý centr ani přesně nevím, kdo tam nabíhal, někoho jsem tam ale viděl, tak jsem takový ten rohlíček poslal. Že to nebyly góly, je škoda.

Minule za áčko v zápase proti Frýdku-Místku právě po vaší ideální nahrávce pečetil Kadula do prázdné brány na 3:1. Nechtěl jste ale dát gól sám?
Nebudu mlžit, já prostě viděl prázdnou branku, tak jsem chtěl vystřelit, vůbec jsem to ale netrefil. A vypadalo to, že jsem dal nádhernou nahrávku… Ostatně je jedno, kdo ten gól dal. Hlavně, že to byl gól, my dali na 3:1 a mohli jsme to dohrát v klidu.

Vy jako tým vůbec zatím můžete hrát v klidu… Čím to, že se vám tak daří? Ani letní příprava tak úspěšné tažení nijak nesignalizovala…
Nemyslím si, že bychom hráli v přípravě tak špatně, akorát jsme dělali chyby, které teď neděláme. Jsme kompaktní, nechybujeme a nedostáváme z toho laciné góly. Navíc kabina funguje výborně, a proto je tu klid a velká pohoda.

V sobotu vás čeká velký šlágr v Ostravě. Jak se těšíte?
Určitě jsme každý natěšený. Je to zápas kola a dá se říct, že celé této části sezony. Akorát je škoda, že to bude bez diváků, kteří tam mají na jeden zápas zakázaný vstup. Na tu atmosféru jsme se všichni moc těšili. Ale bude to jistě super mač a mohu slíbit, že i v něm půjdeme za třemi body.