A na premiéru jarní části II. ligy půjdou fotbaloví fanoušci už v pátek večer v Českých Budějovicích, kde se od 18 hod. na Střeleckém ostrově střetne domácí Dynamo s Varnsdorfem. „Všichni už se na zápas s Varnsdorfem těšíme. Zimní příprava byla hodně dlouhá, a tak jsme rádi, že konečně nás čekají zápasy, v nichž půjde o body," zdůraznil trenér Dynama David Horejš.

Fotbalisté Dynama v generálce po slibném výkonu přehráli 3:1 ambiciózní Vlašim a s optimismem půjdou i proti Varnsdorfu. „Na úvod nás nečeká lehký zápas, jenže takové ve druhé lize těžko hledat," krčil rameny trenér Dynama, jenž svému týmu ale věří: „Myslím si, že i vydařená premiéra s Vlašimí bude na hráče mít pozitivní dopad. To byl ostatně pro zápas s Vlašimí náš cíl, aby se hráči mohli na vstup do soutěže dobře psychicky naladit."

Dynamo půjde do jara ze čtvrté příčky v tabulce a jen s dvoubodovou ztrátou na postupovou druhou příčku (a v tabulce pravdy má dokonce o jeden bod víc než druhý Baník!). Pátečního soupeře ale Horejš nepodceňuje: „Nikdo nám nic nedá zadarmo, navíc Varnsdorf tady může hrát v klidu, má daleko od čela i spodku tabulky," upozornil českobudějovický kouč.

Postavení ve středu tabulky za zrádné na webu severočeského klubu označil trenér Zdeno Frťala: „Že se o nic nehraje? Každý zápas hrajete za mužstvo, za sebe, o motivaci nemám strach. Prostě chceme získat co nejvíce bodů," zdůraznil.

Jednou z posil Varnsdorfu je skotský krajní obránce Gary Cennerazzo, jenž dle klubového webu by na jihu Čech v sestavě hostujícího týmu s velkou pravděpodobností neměl chybět. „Je výborný po všech stránkách. Má pozitivní přístup a my jsme už po druhém tréninku byli rozhodnuti, že si ho necháme," chválil posilu Frťala, jenž uvítal i návrat brankáře Porcala. „Jsem rád, že ho v týmu mám. Vím, co od něj čekat jak na hřišti, tak i v kabině," uvedl.

Dynamo až na Čermáka by mělo být v plné síle, tedy včetně Kladrubského, jenž proti Vlašimi po srážce s Čavošem nedohrál. „Čermák ještě po výronu v kotníku není na sto procent fit, navíc nechceme nijak riskovat," podtrhl Horejš.

„Jsem přesvědčen, že hráči dají do zápasu všechny síly a věřím, že máme na to, abychom uspěli. Moc bych si přál, kdyby přišli i lidi a kluky povzbudili," pozval na dnešek David Horejš diváky.

Fotbalisté Táborska vstoupí do druholigového jara o den později než Dynamo: v sobotu od 14 hodin změří na svém stadionu na Soukeníku síly s Vítkovicemi.