Třeboň – Fotbalová Třeboň bude po letech opět divizní. A to díky třeboňskému dorostu, který bude od letošního podzimu hrát v obnovené dorostenecké divizi.

„Sice jsme krajský přebor dorostu nevyhráli, ale účast v divizi nám přesto byla nabídnuta,“ vysvětluje trenér Jindřich Dejmal, jenž do Třeboně před sezonou přišel z FC Písek. „Když se mě předseda našeho oddílu Luboš Skála ptal, jaký mám názor na možnost s dorostem postoupit do divize, tak jsem mu řekl, že já bych do toho šel. Že divize bude mít vyšší úroveň než kraj, že tam bude větší konkurence a tudíž i předpoklady pro další růst kvality třeboňského fotbalu,“ dodává zkušený kouč, jenž svého času vedl řadu mužstev i v I. lize.

„V konečné tabulce jsme skončili desátí, ale bylo to i proto, že jsme na rozdíl od našich soupeřů v týmu měli kluky o dva tři roky mladší,“ připomíná Dejmal, že jen dva hráči z třeboňského dorostu jdou do mužů.

V minulé sezoně dorost FK Třeboň hrál ve společenství s Dobrou Vodou a tuto spolupráci si Jindřich Dejmal nemůže vynachválit. „Sedm hráčů z Dobré Vody dojíždělo nejen na zápasy, ale také na každý trénink. Bez nich bychom soutěž vůbec nemohli hrát, protože povinností bylo mít v soutěži i mladší dorost a my měli pro oba týmy sotva dvacítku hráčů.“

Z hráčů nikoho jmenovitě vyzdvihovat nechce, i když třeba z Martina Průchy by dle něj jednou mohl vyrůst výborný fotbalista. Zato vysoce oceňuje podporu jak Luboše Skály, jenž je duší třeboňského fotbalu, tak i šéftrenéra mládeže v Třeboni Karla Bicence a správce areálu v Břilicích Jaroslava Floriana. „Hodně mi pomáhal Libor Valenta,“ chválí Dejmal svého kolegu, který na Dobré Vodě vede žáky a v KP dorostu koučoval při zápasech mladší dorostence.

Na divizi se zkušený kouč těší. „Sice to pro nás bude určitě náročnější než v kraji, nicméně jsem přesvědčen, že i v konkurenci s mužstvy z Prahy či Plzeňska obstojíme se ctí,“ uzavírá Dejmal.