„Hra tak špatná nebyla, bohužel fotbal se hraje na góly," pokrčil smutně rameny. „Sice jsme si v poli vynutili herní převahu, v útočné fázi jsme ale byli málo nebezpeční a ve velkém vápně soupeře nedůrazní. Domácí byli mnohem produktivnější a ze čtyř střel na bránu nám dali tři góly," stýskal si kouč Dynama, jemuž na Žižkově vypadli ze sestavy zase další hráči. „Pro zranění chyběl na beku Michal Klesa, pro karty měl stop Jirka Funda."

K problémům směrem dopředu, kde ve většině zápasů na jaře Dynamo nemělo k dispozici Kaloda a Kadulu, se poslední zápasy přidaly i potíže směrem dozadu. „Dostáváme zbytečné góly," vraštil čelo českobudějovický kouč, dle jehož názoru v některých momentech hráčům chyběla i patřičná zodpovědnost. „Za to jsme pykali třeba lacinými góly za standardních situací nebo v závěrech zápasů," zmínil inkasované góly v posledních minutách domácích utkání se Sokolovem či v derby s Táborskem.

„Po zápase s Vlašimí jsme si právě tyto situace rozebírali a chystali se na ně, jenže ani na Žižkově jsme se jich nevyvarovali a projevila se osobní nezodpovědnost některých hráčů," hněval se David Horejš, své svěřence ale nezatracoval: „My měli teď program skutečně hodně nabitý, navíc v zápasech točíme málo hráčů a únava je už znát. Někteří hráči už toho mají plné zuby."

Navíc nedělní soupeř jeho týmu dle něj patří ve II. lize k nejlepším. „Na Žižkově je spousta hráčů, kteří kopali i první ligu," upozornil Horejš a namátkou jmenoval Haška, Švejdíka, Podrazkého či Engelmanna. „Je to velice kvalitní mužstvo," podtrhl.

V neděli Dynamo zakončí sezonu doma proti Třinci (15.00) a trenér Horejš věří, že mužstvo udělá maximum pro to, aby to loučení bylo vítězné. „Když vyhrajeme, skončíme pátí, a to za daných podmínek lze považovat za velice solidní umístění. A splnili bychom i cíl, který jsme si před sezonou dali. Byť díky skvělému podzimu, kdy se nám vyhýbala i ta zranění, která nás na jaře pronásledují," uzavřel kouč Dynama..


Juniorka i dorostenci prohráli


Pro ligové naděje Dynama to nebyl dobrý víkend: jednadvacítka prohrála doma s pražskou Duklou Duklou 1:4 a devatenáctka v Jihlavě 0:1.

V lize juniorů začali mladíci Dynama s Duklou slibně a po šikovném Bálkově padáčku vedli už od 4. minuty 1:0. Duklu ale gól vyburcoval k náporu, ještě do půle srovnala a po půli přidala další tři góly. „V první půli jsme měli štěstí a několikrát nás podržel i Rotbauer v bráně," uznal trenér Jiří Vlček, jenž spolu s Romanem Lengyelem v této době juniorku vede. „V půli jsme si říkali, že to víc vytáhneme a budeme hrát na polovině Dukly, jenže ze dvou standardek jsme dostali dva góly a ztratili i remízu. Potom už jsme to dohrávali v křeči," dodal Vlček, hráče ale nezatracoval: „Jsou to mladí kluci, vlastně ještě na dva roky v dorostu a ti chtějí hrát a neuvědomí si, že liga juniorů se hraje ve větším tempu a hned při převzetí míče mohou být někým atakováni."

V I. lize dorostu devatenáctka Dynama díky zisku sedmi bodů v jednom týdnu si v tabulce polepšila, jenže v Jihlavě padla 1:0. „Byl to pro nás velice smolný zápas, protože jsme po celý čas byli jasně lepší a hráli velice dobře a měli i řadu šancí," zmínil trenér Pavol Švantner třeba Lindáka, jenž šel sám na brankáře, ten ale jeho střelu vykopl. „A čtyři minuty před koncem jsme naopak po náhodném nákopu do vápna dostali gól," litoval Švantner. „V pátek doma s Olomoucí nás sice čeká hodně těžký soupeř, chceme ale uspět a vyplout tak z nebezpečných vod," zdůraznil kouč Dynama U19.