Fotbalový krajský přebor mužů se zvolna blíží do dramatické koncovky. O víkendu měl na programu už 23. kolo.

 Tradičně prestižní sousedský duel mezi veselskou Lokomotivou a Soběslaví naplnil papírové předpoklady. Domácí celek v úvodu neproměnil penaltu, a brzy se naopak prosadili hosté. K očekávanému tříbodovému zisku jim nakonec stačil jediný přesný zásah z dílny dvanáctigólového kanonýra Dvořáka.

 Emotivní partie se hrála v Plané nad Lužnicí, kde domácí novic dlouho držel naději na bodový zisk s lídrem tabulky. Dvakrát dokázali smazat jeho náskok, potřetí už jim na to nezbyl čas a tři body putovaly na Českobudějovicko.

 Stoprocentní spokojenost zavládla v Želči, jejíž reprezentanti dobyli horkou půdu v Čimelicích a díky cennému vítězství už se ocitli na hranici první poloviny tabulky.

 Opačné pocity prožívají příznivci Dražic, jejichž mužstvo pokazilo střetnutí na Hluboké a na čtrnácté příčce už ztrácí na svého nejbližšího souseda čtyři body.

VESELÍ n/L. – SOBĚSLAV 0:1 (0:1)

Branka: Dvořák.
 Václav Kotyza, trenér Lokomotivy Veselí nad Lužnicí: „Zápas v podstatě už na začátku rozhodla naše neproměněná penalta a následný gól soupeře. Před ním se tam srazil náš stoper Šachl se Šmídmajerem a při té situaci nám pak chyběl. Věřím, že pokud bychom pokutový kop proměnili, udělali bychom to Soběslavi mnohem těžší, takhle na nás naopak padla taková ta tíha a hosté si zápas pohlídali."
 Radek Hajič, trenér Spartaku Soběslav: „Začátek jsme měli vlažný, zaspali nám stopeři a byla z toho penalta, kterou domácí neproměnili. Pár minut poté nás Dvořák poslal do vedení a dalších zhruba osmdesát minut to bylo už jen o tom, jestli se nám podaří dát druhý gól a získat klid. Šance jsme na to měli, ale neproměnili jsme je a byli v nejistotě, aby nám tam něco nepropadlo. Jinak se ale dá říct, že se v utkání projevil rozdíl šestadvaceti bodů mezi oběma týmy."

 VESELÍ: Plachý – Čížek, Koktavý, Šachl, Fukal (46. Kotyza) – Daněk (46. D. Karták), Lukáš, Nuhlíček, A. Hruška (46. Klestil) - Ježek, Fichtner (84. Hájek).
 SOBĚSLAV: Kuník – Chotovinský, Podráský, Boháč, O. Hromada – T. Mazouch (88. Maršík), M. Mazouch, Žalda, Janoušek – Šmídmajer (46. Bosnyak), Dvořák (90. M. Hromada).

PLANÁ n/L. – JANKOV 2:3 (1:1)

Branky Plané nad Lužnicí: Sedláček, Havel.
 Ladislav Táborský, trenér Sokola Planá nad Lužnicí: „Neodehráli jsme špatný zápas, ale bohužel nám to nic nepřineslo. Jankov sice ukázal, že je právem nahoře, ale z jeho strany to asi nebylo úplně to pravé. V prvním poločase jsme dostali gól ze jeho jediné střely na branku, na kterou jsme zaslouženě odpověděli. Ve druhé půli už to bylo po druhém gólu hostů z obou stran hodně nervózní a podrážděné. Přesto se nám podařilo vyrovnat, a je velká škoda, že jsme si remíz, která by byla spravedlivá, nedokázali pohlídat. Je to pro nás další zbytečně ztracený bod."
 PLANÁ n/L.: Mansfeld – Handrejch (75. Kolský), Fořt, Šahajda, Sedláček – Pösinger, Havel, Janovský, Pospíchal – Štiak, Trčka.

ČIMELICE – ŽELEČ 0:1 (0:1)

Branka: Janošík.
 Roman Lukáč, trenér Sokola Želeč: „Užili jsme si krásné sobotní dopoledne. Konečně se nám povedlo udržet nulu vzadu a soupeře jsme v podstatě nepustili do žádné výraznější šance. Byli jsme organizovaní i dostatečně pohybliví a důrazní. Jsme za vítězství v Čimelicích rádi, protože body stále ještě potřebujeme. Večer jsme všechno zakončili při čarodějnicích, takže to byl opravdu hodně příjemný den." 
 ŽELEČ: Hovorka – Janošík (76. Pavličko), Petr, Stránský, Podroužek (80. Šindelář), Holub – Sokolt, Kordina, Kukučka, Brůžek (90. Kavan) – Novotný.

HLUBOKÁ – DRAŽICE 4:1 (3:0)

Branka Dražic: Stuchlík.
 Miloš Veselý, trenér TJ Dražice: „Na Hluboké se hrál v neděli v podvečer bezstarostný fotbal. Domácí zvítězili naprosto zaslouženě a upřímně řečeno jim to ani nedalo moc práce. My jsme jim vítězství doslova darovali. Většina našich hráčů přistoupila k utkání jako k přátelskému utkání, a ne mistrovskému zápasu krajského přeboru. Hráli jsme absolutně bez pohybu, nasazení a důrazu v osobních soubojích. Hluboké jsme bohužel nebyli vyrovnaným soupeřem."
 DRAŽICE: Cimburek – Valášek (58. Jan Adam), Horka (66. Smutný), Fořt, Kolář (46. P. Novotný) - K. Novotný (88. Kos), Vakoč, Bareš, Kloc - Stuchlík, Kromka (75. Veřtát).